Dolar

32,3636

Euro

34,9440

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

'Türkiye ile birlik içinde olacağız'

Pakistan Genelkurmay Başkanı Şerif, 'Ankara saldırısı' ile ilgili olarak, 'Pakistan da aynı şeyleri yaşamıştı. Bu nedenle Türkiye ile terörizme karşı birlik içinde olacağız' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 01:16:10

'Türkiye ile birlik içinde olacağız'

Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, önceki gün Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak, "Pakistan da aynı şeyleri yaşamıştı. Bu nedenle Türkiye ile terörizme karşı birlik içinde olacağız" dedi. 

Şerif, geçen yıl Peşaver'de yaşanan askeri okul saldırısında hayatını kaybeden öğrenciler için AK Parti Hatıra Ormanı'nda düzenlenen fidan dikme törenine katıldı.

Rahil Şerif, Kur'an tilavetinin ardından yaptığı açılış konuşmasında, Ankara'da 97 kişinin yaşamını kaybettiği Ankara saldırısını kınayarak, Pakistan halkının, Türk halkının üzüntülerini paylaştığını söyledi. 

Saldırının masumların canına mal olduğunu dile getiren Şerif, "Pakistan da aynı şeyleri yaşamıştı. Bu nedenle Türkiye ile terörizme karşı birlik içinde olacağız" diye konuştu.  

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, terörün önüne ancak ülkeler arası işbirliğiyle geçilebileceğini vurguladı. 

Ak, Pakistan'da yaşanan terör olayında da 145 öğrencinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, dikilen fidanlarla o öğrencilerin anılarını taze tutup, yaşatacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Şerif, Belediye Başkanı Ak'a plaket takdim etti.

Fidan dikiminin ardından sona eren törene, Şerif ve Ak'ın yanı sıra Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Suheyl Mahmud, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, Pakistan Elçiliği Uluslararası Okulu çalışanları ve öğrencileri de katıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara