Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Türkiye ile ABD anlaşınca YPG, Esed’den yardım istedi!

Türkiye ve ABD’nin Güvenli Bölge konusunda anlaşması, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’yi telaşlandırdı. YPG komutanı Mazlum Abdi, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik tehditlerine dikkat çekerek, Şam yönetiminin YPG ile ile müzakere etmesi ve siyasi bir çözüm yoluna destek vermesi gerektiğini dillendirmeye başladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-25 09:41:55

Türkiye ile ABD anlaşınca YPG, Esed’den yardım istedi!

Türkiye ve ABD'nin Güvenli Bölge konusunda anlaşması, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'yi telaşlandırdı. YPG komutanı Mazlum Abdi, Şam yönetiminin YPG ile ile müzakere etmesi ve siyasi bir çözüm yoluna destek vermesi gerektiğini dillendirmeye başladı.

 Türkiye ve Amerika'nın Suriye'nin kuzeyinde tampon bölge konusunda uzlaşması PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'yi harekete geçirdi.

YPG komutanı Abdi Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik tehditlerine dikkat çekerek, Şam yönetiminin YPG ile ile müzakere etmesi ve siyasi bir çözüm yoluna destek vermesi gerektiğini dillendirmeye başladı.

Abdi Suriye yönetiminden Suriyeli Kürtlerin özerkliğini ve Suriye çerçevesinde Kürtlerin hakları tabir ettiği hakları tanıması gerektiğini kaydetti.

Abdi ayrıca TSK'nın Suriye'nin kuzeyine müdahalesi Suriyeli Kürtlerin ve IŞİD karşıtı kurulan uluslararası ittifakın bu örgütü yok etme çabalarını boşa çıkardığını belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara