Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

“Türkiye, İdlib'deki Esed güçlerine ve İranlı milislere karşı kararlı adımlar atıyor”

Arap haber sitesi waseelatv.com’da yayınlanan analiz haberde, “Türkiye, İdlib'deki Esed güçlerine ve İranlı milislere karşı kararlı adımlar atıyor” denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-24 10:53:19

“Türkiye, İdlib'deki Esed güçlerine ve İranlı milislere karşı kararlı adımlar atıyor”

Arap haber sitesi waseelatv.com'da yayınlanan analiz haberde, “Türkiye, İdlib'deki Esed güçlerine ve İranlı milislere karşı kararlı adımlar atıyor” denildi.

waseelatv.com'da yayınlanan analizhaberin tam metni şöyle:

Türk kuvvetleri, kuzeybatı Suriye'deki varlıklarını güçlendirdi ve Esed'in kuvvetleri ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ettikten sonra yeni hamleler başlattı.

Saha kaynaklarına göre, Türk kuvvetleri İdlib'in batısındaki Jisr Al-Shughur kenti yakınlarında birkaç yeni gözlem noktası kurdu.

Kaynaklar, Türk gözlem noktalarının kurulmasının, Esed kuvvetlerinin ve İran milislerinin bölgeye eklenmesiyle örtüştüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynaklara göre, Türk ordusu askeri varlığını güçlendirmek için “Al-Msherifeh”, “Tel Khattab” ve “Al-Zainiya” köylerinde üç yeni askeri nokta oluşturdu.

Aynı kaynaklara göre, Türk kuvvetleri “Jisr Al-Shughur” yakınında daha fazla gözlem noktası kurarak İdlib'e askeri konuşlanmalarını dayatmayı planlıyor.
 
Bu hareketler Esed kuvvetlerinin ve İranlı milislerin İdlib'deki ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam etmesinin ardından geliyor.

Topçu kuvvetleri ile Esed'in kuvvetleri İdlib'in güneyinde Al-Fateera, İdlib'in batısındaki Kafr Shalis ve Lazkiye'nin kuzeyinde El-Khader ve El-Haddah eksenlerini hedef aldı.

Türk kuvvetlerinin girdiği Mushairifah tepesi, Idlib kırsalındaki Sahl al-Rouj bölgesine ve Hama kırsalındaki al-Ghab bölgesine bakmaktadır.

Türk ordusu son dönemde İdlib, Halep ve Hama bölgelerine dağılmış 40'tan fazla gözlem noktası kurdu.

Türk ve Rus Liderleri, İdlib'deki yangını durdurmayı ve “M4” ün 6 km kuzeyinde ve güneyinde güvenli bir koridor kurmayı kabul ettiler.

https://www.waseelatv.com/

Haber Ara