Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

'Türkiye için IŞİD’in bir olta olduğu...’

ABD Wall Street Journal gazetesi, Türkiye'yi PKK operasyonlarında IŞİD'i olta olarak görmekle suçladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-14 07:47:15

'Türkiye için IŞİD’in bir olta olduğu...’

ABD'nin önde gelen gazeteleri arasında yer alan Wall Street Journal gazetesi, “ABD'nin Türkiye'nin PKK'ya yönelik saldırıları konusunda endişeleri artıyor” başlıklı bir habere yer verdi. Haberde ABD'li yetkili, “Hâlâ soru işaretleri var. Bizimkiler bunu test etme konusunda oldukça hevesli” dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan bilgiye göre; Üst düzey ABD'li bir yetkilinin Wall Street Journal'a, Türkiye'nin geçen hafta PKK'ya yönelik operasyonları kısa sürede toparlayacağına dair söz verdiğini ancak Kuzey Irak'taki operasyonlarına devam ettiğini söylediği aktarıldı. Yetkili, “IŞİD'in olta olduğu ortaya çıktı. Türkiye PKK'ya karşı harekete geçmek istiyordu ama bir oltaya ihtiyacı vardı” dedi.

ABD'li yetkililer, gazeteye Türkiye'nin IŞİD'e karşı savaşa katılmasının hala zaman alabileceğini belirtti. Türk ve Amerikan yetkililere göre gecikmenin nedeni, ortak operasyonlar konusundaki detayların üzerinde çalışılmaya devam edilmesi. Pentagon yetkilileri bu detaylar sonuçlandırılana dek ABD'nin Türkiye'den IŞİD'e karşı hava saldırısı düzenlememesini istediğini aktardı.

Türkiye'nin IŞİD'e karşı savaşma konusundaki isteği hakkkında yorumda bulunan bir ABD'li yetkili, “Hâlâ soru işaretleri var. Bizimkiler bunu test etme konusunda oldukça hevesli” dedi.

Bir Türk yetkili ise, “PKK ülkemizde aktif olduğu için bizim için daha büyük bir tehdit. IŞİDSuriye'de daha aktif olduğu için şu an daha az acil” dedi.

Haber Ara