Dolar

32,3369

Euro

35,1991

Altın

2.247,90

Bist

8.718,11

Türkiye için gurur verici gelişme! Bangladeş, Patriot ve S-400'ü değil HİSAR-O'yu tercih etti

Dost ve Kardeş Müslüman ülke Bangladeş ABD ve Rusya'nın ürettiği hava füze savunma sistemi yerine, Türkiye’nin milli imkanlarla ASELSAN ve Roketsan tarafından geliştirilen ilk 'Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi' olan HİSAR-O’yu seçti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-11 14:32:29

Türkiye için gurur verici gelişme! Bangladeş, Patriot ve S-400'ü değil HİSAR-O'yu tercih etti

hisarson

Dost ve Kardeş Müslüman ülke Bangladeş ABD ve Rusya'nın ürettiği hava füze savunma sistemi yerine, Türkiye'nin milli imkanlarla ASELSAN ve Roketsan tarafından geliştirilen ilk 'Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi' olan HİSAR-O'yu seçti.  HİSAR-O'nun henüz Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeden Bangladeş'ten sipariş almış oldu.

Türkiye son yıllarda, askeri silah sanayinde büyük ivme kazandı. Başta Aselsan olmak üzere Türk şirketlerinin ürettiği askeri silah ve araçlara artık yabancı ülkelerden talep yağıyor.

Dost ve kardeş Bangladeş, ABD ve Rusya'nın ürettiği hava füze savunma sistemleri yerine Türkiye'nin ürettiği HİSAR-O'yu tercih etti.

Southasian Monitor'un haberine göre, HİSAR-O, henüz Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeden dost ve kardeş Bangladeş'ten sipariş almış oldu.

Bangladeş, Rus Pechora 2M Orta Menzilli Hava Savunma Sisteminin yerine, ASELSAN ve Roketsan tarafından geliştirilen HİSAR-O Hava Savunma Sistemi'ni tercih etti.
HİSAR-O, sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin imhasını gerçekleştirebiliyor.

HİSAR-O'NUN ÖZELLİKLERİ

HİSAR-O, sabit birliklerin ve kritik tesislerin hava savunması kapsamında sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin 25+ km menzile kadar etkisiz hale getirilmesini sağlıyor. Testleri başarıyla devam eden sistemin, 2021 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınması planlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MÜJDE VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hava savunma ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla karşılamak üzere başlatılan Hisar Projeleriyle ilgili şöyle konuşmuştu:
"Hisar'ı, Savunma Bakanlığı yönetiminde ASELSAN ve ROKETSAN tarafından tamamen milli ve yerli olarak geliştirdik. Dün (Önceki gün) yapılan nihai tesislerde Hisar-A alçak irtifa hava savunma füze sistemi hedefi yüzde 100 başarıyla imha etmiştir. Bu önemli ve kritik bir başarıdır. Hisar'ı bizim mühendislerimiz, bizim kaynaklarımız, bizim çalışanlarımız, bizim kurumlarımız velhasıl bizim milletimiz yaptı. Hisar Projesi askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunmasını amaçlıyor. Sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı etkili bir savunma sistemidir. Dün yapılan başarılı testin ardından Hisar'ın seri üretimine başlıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri bu alçak irtifa hava savunma füze sistemini inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacaktır. Bu başarı uzun menzilli hava savunma füze sistemimiz SİPER bakımından da büyük bir müjdedir. Bir başka ifadeyle sıra artık patriot ve S-400 benzeri sistemlere geldi. Onların patriotu varsa bizim de SİPER'imiz olacak."

Ekran Resmi 2019-11-11 14.17.35

Haber Ara