Dolar

32,5888

Euro

34,8592

Altın

2.504,44

Bist

9.690,38

Türkiye, hokeyde söz sahibi olma yolunda

Türkiye, hokeyde söz sahibi olma yolunda

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-19 11:50:42

Türkiye, hokeyde söz sahibi olma yolunda
HALİT DEMİR - Türkiye Hokey Federasyonu, son 7 yılda elde ettiği başarılarla dünyada söz sahibi olmayı hedefliyor.

Türkiye Hokey Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Okan Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hokeyde yetenekli sporcuların yetiştiğini, bunun da 7-8 yılda elde edilen başarılardan anlaşıldığını söyledi.

Sarı, "2010 yılından sonra hızlı bir gelişme sağladık. Türkiye'de açık alanda ve salonda kadınlar ve erkeklerde birinci ve ikinci ligler var. 16 yaş altında da birinci ve ikinci ligler bulunuyor. Türkiye'de toplamda 28 lig var." diye konuştu.

MHK Başkanı Sarı, şunları kaydetti:

"Türkiye, hokey sporunda 10 yıl içinde birçok Balkan ve Avrupa ülkesini geçerek çok iyi yerlere geldi. Bu da şunu gösteriyor; ilerleyen dönemlerde Türkiye hokeyde gerçekten dünyada söz sahibi olacak. Türkiye hokeyde 7 yılda kendini 3-4 kat geliştirdi. Olimpik sahalarımız var. Bunlardan Konya ve Osmaniye'de bulunanlar yapılıp teslim edildi. Beş ilde sahaların yapılması için projeler hazırlanıp tamamlandı. Çok kısa sürede yapımına başlanacak. Hokey Türkiye'de geliştiği gibi Avrupa'da da ciddi bir şekilde atılımlar yapıyor. Küçük yaş gruplarında ciddi başarılar elde edildi. Avrupa şampiyonlukları var. Hokey, aksiyon içerdiği için talep gören bir branş. Bu kapsamda biz de hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Hokeyde yaklaşık 15 bin lisanslı sporcunun olduğunu dile getiren Sarı, "Federasyonun bünyesinde uluslararası 10 hakem var. Özellikle Osmaniye, Bolu, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Antalya ve Muğla gibi illerde ciddi bir gelişim yaşanıyor. Hokeyi olimpik bir branş olmasından dolayı devlet de destekliyor. Millilik veya derece elde eden sporcular belli bir sayıya ulaştıklarında KPSS şartı aranmaksızın öğretmen veya antrenör olarak atanabiliyor." ifadelerini kullandı.

Haber Ara