Dolar

32,5652

Euro

34,8629

Altın

2.435,00

Bist

9.645,02

'Türkiye gündemi 'masa' ile meşgul ediliyor'

'Türkiye gündemi 'masa' ile meşgul ediliyor'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 12:42:06

'Türkiye gündemi 'masa' ile meşgul ediliyor'
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen iftarın abartılı ve maksatlı rakamlarla kamuoyunun gündemine getirildiğini belirterek, iftardaki "masa" ile ilgili art niyetli iddialarla ülke gündeminin gereksiz yere meşgul edildiğini kaydetti.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete verdiği iftardaki "masa" ile ilgili ortaya atılan iddiaların iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen iftarın abartılı ve maksatlı rakamlarla kamuoyunun gündemine getirildiğini belirten Özgenç, "Cumhurbaşkanlığı resepsiyonlarında ve yemeklerinde mobilya, yiyecek ve içeceklerin maliyet lafının edildiğini bugüne kadar ne duyduk ne işittik. Böyle bir basitlik ve acizlikle bugüne dek hiç karşılaşılmadı. Bu tür art niyetli yaklaşımlar açık ve net bir karalama, küçük düşürme ve itibarsızlaştırma operasyonudur" ifadelerini kullandı.

Bir meslek kuruluşunun, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftar yemeğinin maliyeti konusunda ileri sürdüğü abartılı rakamlarla algı oluşturmak istediğini dile getiren Özgenç, şunları kaydetti:

"Ayrıca Türkiye Cumhuriyetine mal olmuş bir yapı için 'kaçak saray' ifadesini kullanmaları maksatlarının ne olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Polemiğin başlangıcında yer alan Oda'nın, üzerine vazife olmamasına rağmen, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen iftarda masa ve sandalyelerin maliyetleri hakkında yaptığı açıklamayla ülke gündemi gereksiz yere meşgul ediliyor.

Türkiye'de bir an önce koalisyon çalışmaları yapılıp yeni bir hükümet kurulması, yeni yatırımlar ve hizmetler isteneceği yerde siyasetin ve halkın gündemi gereksiz yere meşgul ediliyor. Türkiye gündemini böyle alakasız konularla meşgul edenlerin maksadının ülke meselesi değil, ideolojilerinin gereğini yerine getirmek olduğu anlaşılıyor."

Haber Ara