Dolar

32,5702

Euro

34,9795

Altın

2.423,87

Bist

9.722,09

Türkiye 'Güçlü Savunma'da kararlı adım atıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, tersanelerde inşası devam eden önemli gemiler olduğunu belirterek, “Bunların devreye girmesiyle gücümüze güç katacağız” dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-12 15:47:48

Türkiye 'Güçlü Savunma'da kararlı adım atıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, tersanelerde inşası devam eden önemli gemiler olduğunu belirterek, “Bunların devreye girmesiyle gücümüze güç katacağız. Bir taraftan denizaltımız yapılıyor, bir taraftan Anadolu gemimiz devreye girmek üzere. Diğer taraftan denizde destek gemimizin çalışmaları sürüyor” dedi.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE'nin desteğiyle Tuz Gölü çevresindeki Hisar Atış Merkezi'nde düzenlenen roket yarışlarını izleyen  Demir, savunma sanayisine katkıda bulunacak projelerin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

SAVUNMADA AKTİF DURUM
Demir, ülkenin gelişmesi için savunma sanayisinin her alanında aktif çalışmaların şart olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Roket, uzay, havacılık konuları, elektronik, denizde güçlü olmak, karada güçlü olmak, bunların hepsi ama hepsi heyecan verici ama bunların biri eksik olunca eksik kalıyorsunuz. Yani gün oluyor terörle mücadele, gün oluyor ‘Mavi Vatan' diyoruz. Vatan savunmasında, korunmasında deniz unsurları önemli olabiliyor. Hiçbir kısmı eksik bırakmadan her türlü mücadele ortamına hazır olmak gerektiğini görüyoruz. Bu yüzden hiçbir alanı boş bırakmamak için çalışıyoruz.”

DENİZDE DAHA GÜÇLÜ ADIMLAR
Türkiye'nin gemi üretimine ilişkin bilgi veren Demir, şöyle konuştu: “Şu anda tersanelerde inşası devam eden önemli gemilerimiz var. Bunların devreye girmesiyle gücümüze güç katacağız. Bir taraftan denizaltımız yapılıyor, bir taraftan Anadolu gemimiz devreye girmek üzere. Diğer taraftan denizde destek gemimizin çalışmaları sürüyor. MİLGEM'in yeni versiyonu ‘İ' sınıfı fırkateyn projesi devam ediyor. Farklı sınıfl arda, hücumbot tiplerinde çeşitli botlarımızın inşası devam ediyor. Bunlar hızla hizmete girdiğinde denizdeki gücümüz artacak.”

Haber Ara