Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Türkiye finansal hizmetlerde üst sıralarda

Türkiye finansal hizmetlerde üst sıralarda

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 16:55:13

Türkiye finansal hizmetlerde üst sıralarda
Türkiye, finansal hizmetlere erişim ve kullanımı konusunda 21 gelişmekte olan ülke ekonomisinde yüzde 74'le altıncı sırada yer aldı.

Merkezi ABD'de bulunan düşünce ve araştırma kuruluşu Brookings Enstitüsü tarafından hazırlanan "Finansal ve Dijital Katılım Proje Raporu"nda, Türkiye 3G kapsama alanı ve mobil abone oranıyla gelişmekte olan ülkeler içerisinde öne çıktı. Gelişmekte olan 21 ülke arasında yapılan değerlendirmeye göre Türkiye, yüzde 74'lük oranıyla altıncı sıraya yerleşti.

Türkiye'de her 100 kişiden 95'inin mobil abonesi olduğu belirtilen raporda, ülkenin finansal hizmetlere erişim konusunda reformlar yaparak önemli adımlar attığı belirtildi.

Raporda, finansal katılımın ekonomik kalkınma için önemli olduğunun altı çizilerek, "Ülkede finansal hizmetlere katılım ve finansal ürünlerin kullanımı konusunda bölgesel ve cinsiyet ayrılıklarının ortadan kaldırabilmesi gibi finansal ekosistemde gelişim için halen yer var" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'de insanların bankacılık sektörüne güvenin 2010 yılında yüzde 36 olarak kayıtlara geçtiği hatırlatılan raporda, şunlar kaydedildi:

"Bankacılık dışı sektörler tarafından 'mobile para' gibi finansal servislerin verilmesi geleneksel bankacılıkla rahat olmayanlara potansiyel olarak finansal fırsatları artıracaktır. Mobil para sektörünün geliştirilmesi, ülkenin mobil ve akıllı telefon penetrasyon hızı Avrupa Birliği ekonomilerine yakın olduğu göz önüne alındığında yetersiz finansal hizmetlerden az hizmet alan kişilere fırsatlar sunacaktır."

Haber Ara