Dolar

32,4960

Euro

34,5954

Altın

2.482,55

Bist

9.566,15

Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan’da 67 ülkede

Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan’da 67 ülke 400 bölgeye yardım ulaştıracak.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 17:43:45

Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan’da 67 ülkede

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ramazan ayında, “Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan Her Zaman“ sloganıyla dünyanın 67 ülke ve 400 farklı bölgesinde muhtaçlara gıda kolisi dağıtımının yapacak ve iftar sofraları kuracak.

TDV, yurt içinde de ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler için her biri 25 TL değerinde toplam 154 bin Alışveriş Yardım Kartını da dağıtmayı hedefliyor.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, vakfın, 40 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği iyilik faaliyetleri ve üstlendiği sorumluluğun bilinciyle, yedi kıtada, milletimizin emanet ettiği fitre, zekat ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını söyledi.

Vakfın, hayırseverlerin yardımlarıyla yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerini genişleterek sürdürdüğünü vurgulayan Bilgin, “Ramazan ayında “Zekat, Fitre Kardeşlerimize Ulaşıyor. Vakit İyilik Vakti–Bu Ramazan ve Her Zaman” diyoruz. Bugüne kadar düzenlediği Ramazan programlarında milletimizin fakir ve muhtaçlara ulaşan yardım eli olan, Ramazan sevincini farklı coğrafyalarda açtığı iftar sofralarında milyonlarca Müslüman kardeşimizle birlikte yaşayan Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan faaliyetlerini bu yıl da artan bir ivmeyle devam ettiriyor.” dedi.

Geçen yıl Ramazan ayında, toplam bedeli 1 milyon TL değerinde 42 bin yardım kartı hazırlandığını, şubeleri vasıtasıyla yurt genelinde belirlenen 10 bin 600 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldığını hatırlatan Bilgin, “2014 yılı Ramazan ayında; yurt içinde 4 milyon 83 bin TL, yurt dışında ise 2 milyon 771 bin TL yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldık. Geçen yıl ülkemizde ve yurt dışında 47 ülkenin 232 bölgesinde kurduğumuz iftar sofraları ve dağıttığımız gıda kolileriyle toplam 6 milyon 855 TL tutarında yardım yaptık” dedi.

Bu Ramazanda 67 ülke ve 400 bölgede iyiliğin sesi olacağız

Bu yılki Ramazan yardım kampanyası çerçevesinde, yurt içinde ve yurt dışında fakir ve yardıma muhtaçlara alışveriş yardım kartı ve gıda yardım paketleri dağıtacakların, iftar sofraları kuracaklarını vurgulayan Bilgin, “Bu yılki Ramazan programı kapsamında, Türkiye geneli ile dünyanın 67 ülke ve 400 farklı bölgesinde yardım dağıtımı ve iftar programları düzenleyeceğiz.Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile 92 partner kurum işbirliğinde gerçekleştireceğimiz Ramazan yardım programı kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında 45 bin 2 gıda kolisi dağıtılacak, kurulacak iftar sofralarında 132 bin 943 kişiye iftar verilecek. Türkiye Diyanet Vakfı bu Ramazan'da 26 vakıf çalışanı ve 9 gönüllüden oluşan ekibiyle yurt dışında yaklaşık 2 milyon dolarlık yardım faaliyeti gerçekleştirecek. Bu Ramazanda 67 ülke ve 400 bölgede iyiliğin sesi olacağız” diye konuştu.

Ramazan'da 9 milyon 350 bin TL yardımı ulaştıracağız

Yurt içine yönelik yardımlar çerçevesinde de Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler için Alışveriş Yardım Kartı dağıtacaklarını vurgulayan Bilgin, “Bu yıl Ramazan ayında yurtiçinde her biri 25 TL değerinde toplam 154 bin kart ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı ailelere ulaştırılacak. Ramazan ayında yurt içinde üç etapta dağıtılması planlanan yaklaşık 3 mil yon 850 bin TL tutarındaki alışveriş kartlarının dağıtımı, Vakıf Genel Merkezi ile 76 il şubesi ve 427 ilçe şubesi olmak üzere toplam 503 şubede yapılacak. Yine şubelerimiz vasıtasıyla il ve ilçelerde iftar sofraları kurularak yüzbinlerce kardeşimizle iftar sofralarında bir araya gelinecek. Bu yıl Ramazan ayında yurt içine ve yurt dışına toplam 9 milyon 350 bin TL tutarında yardım yapmış olacağız. Bu ramazan ve her ramazan, şehrimizdeki, ülkemizdeki ve dünyamızdaki ihtiyaç sahiplerinin ellerinden tutmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek için emanetiniz olan zekat, fitre ve bağışlarınızı bekliyoruz.” dedi.

İftar sofralarında kardeşlerimizle buluşuyoruz

Vakfımız tarafından geleneksel hale getirilen iftar sofralarında Ramazan ayı boyunca Müslümanların iftar ettiğini kaydeden “Kurduğumuz iftar sofralarında toplumun her kesimiyle Ramazan ayının bereketini paylaşıyoruz.Kocatepe Camii Külliyesinde kurulan iftar sofrası artık geleneksel hale gelirken, yurt içinde ve yurt dışında iftar sofraları açmayı sürdürüyoruz. Bu yıl 67 ülkenin yanı sıra Türkiye'de şubelerimiz vasıtasıyla il ve ilçelerde iftar sofraları kurularak toplumun farklı kesimleri ile iftar sofralarında bir araya geleceğiz. Kocatepe Camii Külliyesinde geçen yıl hayırseverlerimizin de katkılarıyla iftar sofrası kurduk. Her gün 3-4 çeşit yemeğin ikram edildiği iftar sofrasına günlük yaklaşık 2 bin 500 kişi iştirak etti. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 75 bin kişiye iftar yemeği verildi.”

Ramazan ayının vazgeçilmez unsuru Kitap ve Kültür Fuarları

Türkiye Diyanet Vakfı, dini yayınlarda okuyucu, yazar ve yayıncıyı buluşturmak amacıyla 1983 yılından bu yana her yıl Ramazan ayında İstanbul ve Ankara'da Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı düzenlediğini vurgulayan Bilgin, şöyle devam etti:

“Ramazan ayının vazgeçilmez bir unsuru olan ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bir gelenek haline dönüştürülen kitap ve kültür fuarının bu yıl 34'üncüsü gerçekleştirileceğiz. Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği fuarlar, İstanbul Beyazıt Meydanı ile Ankara Kocatepe Camii avlusunda yapılıyor. İstanbul Beyazıt Meydanı'ndaki fuar bu yıl 17 Haziran'da, Ankara Kocatepe Camii avlusundaki fuar ise 24 Haziran 2015 tarihinde kapılarını kitapseverlere açacak. Kitap fuarlarımız 13 Temmuz 2015 tarihinde sona erecek.”

Haber Ara