Dolar

32,5984

Euro

34,7973

Altın

2.499,19

Bist

9.524,59

Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban vekalet programı

Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban vekalet programı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 18:45:00

Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban vekalet programı
Türkiye Diyanet Vakfı, "2015 Yılı Vekaletle Kurban Programı Yurtdışı Toplantıları" kapsamında Almanya'nın Hannover şehrinden program düzenledi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen programda konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, üç yıldır kurban toplantıları için yurt dışına geldiklerini ifade ederek, "Bir derdimiz var, o da yıkık gönüllü insanlarla gani gönüllü insanlar arasında gönül köprüleri kurmak" diye konuştu.

Kurban ibadetinin önemini anlatan Yılmaz, Kurban vekalet sayısının her yıl önemli ölçüde arttığının altını çizdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, 1993 yılından bu yana toplam 686.920 hisse kurbanın kesim ve dağıtımının gerçekleştirildiği bilgisini vererek, geçen yıl vekaleti alınan kurban sayısının 2013 yılına oranla yüzde 52 artışla 135.394 olduğunu kaydetti.

Tutkun, "Bu yıl 200 bin hisse hedefliyoruz, bu kapsamda yurt içinde 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 76 ülkenin 450 bölgesinde görevli ve gönüllülerin nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacak" dedi.

Tutkun, "Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, Büyükelçiliklerimiz, Müşavirliklerimiz, Ataşeliklerimiz, Koordinatörlüklerimiz, Müftülüklerimiz, TİKA, yurt dışındaki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği yapılmaktadır. Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek; yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu yıl kurban bedelinin Almanya için 150 Avro olarak belirlendiğini ifade eden Tutkun, kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kestirmek isteyen gurbetçi vatandaşlarımızın, Din Hizmetleri Müşavirlikleri, ataşelikler ile bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışı yapabileceklerini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen, 1978 yılında 17 din hizmetleri müşavirliği kadrosu tahsisi ile yurt dışı hizmetlere resmi olarak başladıklarını söyleyerek, "Günümüzde 52 müşavirlik, 38 ateşelik, 12 koordinatörlük ve 2 bin görevli ile hizmet veriyoruz. Diyanet, tüm dünyadaki Müslümanların ağabeyi olaya başladı" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban ve diğer hizmetlerine ilişkin sinevizyon gösterisinin yapıldığı programa, Hannover Konsolosluğu'ndan Muavin Konsolos Cemal Alsulu, Köln Din Hizmetleri Ateşesi Ahmet Dilek, Hannover Din Hizmetleri Ateşesi Yusuf Ay, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Haber Ara