Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Gana'ya su kuyusu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 'Bir Damla Hayat' projesi kapsamında Afrika ülkesi Gana'da 6 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-06 12:54:33

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Gana'ya su kuyusu
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 'Bir Damla Hayat' projesi kapsamında Afrika ülkesi Gana'da 6 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

TDV Hayri ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yurtdışı Hizmetler Uzmanı Abdullah Uçak, Diyanet Vakfı olarak 'Bir Damla Hayat' projesi kapsamında Afrika halkının temiz içme suyu ihtiyacını karşılamak için su kuyuları açtıklarını söyledi.

Proje kapsamında Gana'nın başkenti Akra'ya yaklaşık 350 kilometre uzaklıktaki Kumansi şehrinin, Adomasa, Pukokrom, Aferoyem, Adeegaa, Awaso ve Sonyaney bölgelerinde 6 su kuyusu açtıklarını belirtti.

Kuyuların yaklaşık 100 ile 120 metre derinlikte sondaj makineleriyle açıldığını ve elektrikli su pompası sayesinde çeşmelerle halkın kullanımına sunulduğunu vurgulayan Uçak, "10 ton su kapasitesine sahip kuyular ortalama 20 ila 25 yıl arası bölge halkının temiz içme suyu sıkıntısını giderecek. Temiz içme suyuna erişmek için kilometrelerce yol yürümesi gereken bölge halkı, su kuyuları sayesinde rahatça temiz içme suyuna ulaşabiliyor" dedi.

Uçak, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Madagaskar, Burkina Faso, Gana, Somali ve Gazze'de su kuyusu çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Yerel liderlerden Ali Salih ise temiz içme suyunun bölge halkının en büyük problemlerinin başında geldiğini vurgulayarak, "Açılan su kuyuları sayesinde insanlar temiz su için kilometrelerce uzağa gitmek zorunda kalmayacak. Türk halkı ve devletine Afrika'daki kardeşlerini unutmadıkları için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Haber Ara