Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türkiye’den üç film Venedik'te yarışıyor

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın jüri üyesi olduğu 72. Venedik Film Festivali’nde Türkiye’den farklı dalda üç film seyirciyle buluşacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 17:12:00

Türkiye’den üç film Venedik'te yarışıyor

Bu yıl 72. kez gerçekleşen Venedik Film Festivali'nin jüri koltuğunda oturan isimlerden biri de Altın Palmiye'li yönetmen Nuri Bilge Ceylan. Sekiz ayrı dalda pek çok filmin sinemaseverlerle buluşacağı festivalde Türkiye'den de üç film yer alıyor.

Ana yarışma dalında yer alan yönetmen Emin Alper'in yoğun politik şiddet ortamında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesini anlattığı ikinci uzun metraj filmi 'Abluka', 'Altın Aslan' ödülünü kovalayan filmler arasında.

Yönetmen Senem Tüzen'in ilk uzun metraj çalışması olan ve romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin ile beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesinin tansiyonu gitgide yükselen hikayesini konu edinen 'Anayurdu' filmi de festival kapsamında hem 'Geleceğin Aslanı' ödülü için yarışacak hem de 'Uluslararası Film Eleştirmenleri' haftasında gösterilecek.

Döneminde dünya sinemasına damgasını vuran klasik filmlerin restore edilmiş versiyonlarının gösterildiği festivalin 'Venedik Klasikleri' bölümünde de umudunu bir defineye bağlayan yoksul bir faytoncunun hayata tutunma mücadelesinin anlatıldığı Yılmaz Güney'in 'Umut' filmi gösterilecek.

GEÇEN YIL KAAN MÜJDECİ ÖDÜL ALMIŞTI

Festivalin büyük ödülü olan ‘Altın Aslan' ve diğer ödüller, 12 Eylül Cumartesi akşamı sahiplerini bulacak. Geçen yıl 'Altın Aslan' ödülünü İsveçli yönetmen Roy Andersson'un ‘A Pigeon sat on a branch reflecting on existence' filmi kazanırken, Kaan Müjdeci'nin 'Sivas' filmi de Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştü.

Bu arada, festival kapsamında farklı dallarda sinemaseverlerle buluşacak üç film onuruna Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde Venedik'teki San Clemente Palace Otel'inde filmlerin başrol oyuncuları, yapımcıları, İtalyan ve yabancı sinema yapımcılarının da katılacağı bir resepsiyon düzenlenecek.

Haber Ara