Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

Türkiye'den Saraybosnaya yardım eli

Türkiye'den Saraybosnaya yardım eli

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 21:29:23

Türkiye'den Saraybosnaya yardım eli
Türkiye'nin, Saraybosna'nın Bijeljina kenti yakınından geçen Janja Nehri yatağının temizlenmesi için 2 milyon avro yardımda bulunacağı bildirildi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Bijeljina şehrini ziyaret ederek temaslarda bulundu. Bijeljina Belediye Başkanı Mico Micic ile görüşen Erginay, yaptığı açıklamada görüşmede ortak projelerin ele alındığını aktardı.

Bijeljina yakınından geçen Janja Nehri yatağının temizlenmesi kapsamında ortak bir proje yürüteceklerini aktaran Erginay, görüşmede söz konusu projenin detayları üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Micic de nehir yatağının temizlenmesi projesi kapsamında Türkiye'nin 2 milyon avroluk yardımda bulunacağını belirtti, geçen yıl meydana gelen sel felaketinde atıkların biriktiği nehir yatağının temizleneceğini kaydetti.

Projeyle ülkenin en önemli nehirlerinden olan Drina'ya dökülen Janja'nın sekiz kilometrelik yatağının atıklardan temizlenmesi ve çevre güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Toplantıya Saraybosna Büyükelçiliği yetkililerinin yanı sıra Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkan Yardımcısı Ramiz Salkic de katıldı.

Erginayş, Bijelinja'daki temasları kapsamında ayrıca Bosna Hersek İslam Birliği Meclisi'ni de ziyaret etti.

Haber Ara