Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türkiye'den Orta Asya ülkeleri vatandaşlarına vize uygulaması

Reina saldırganının Orta Asyalı olduğunun belirlenmesi sonrası Türkiye'nin vize uygulamasını gündeme getireceği belirtiliyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-09 09:30:19

Türkiye'den Orta Asya ülkeleri vatandaşlarına vize uygulaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Haftasonu, Emniyet'in Reina saldırganının kimliğini belirlediğine dair bir bilgi gelmişti. Buna göre saldırgan Özbek asıllı Abdulgadir Masharipov'du.

Türkiye'de yaşanan terör saldırılarında Orta Asyalı vatandaşların fail durumunda olma ihtimalleri üzeirnde durulduğu ve hükümetin bu sebeple vize uygulamasını yürürlüğe sokacağı belitiliyor.

Haberi aktaran Sputnik, kaynağını belirtmezken "Orta Asya'daki ülkelerden bazılarının vatandaşlarına vize konulacağını" , "Suriyeli bazı mültecilerin terör örgütleriyle ilişkileri konusunda ayrı bir çalışma yapılacağını" belirtti.

İSTİHBARAT BİRİMLERİYLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Habere göre özellikle Orta Asya ülkelerinin istihbarat birimlerinden, Türkiye'de ikamet eden herkes için yeniden bilgi isteniyor.

HAREKETLİLİK İNCELENİYOR

Mültecilerin, ülkeye giriş çıkış yapma sıklığı, yaşamını sürdürdüğü şehir tercihi, ne sıklıkta ev değiştirdiği ve herhangi bir işte çalışıp çalışmadığı gibi bilgiler üzerinden inceleme yapıldığı belirtildi.

SINIR DIŞI KARARI

Şüpheli hareketlilik ve riskli ilişkileri olanların da sınır dışı edilmesine ilişkin çalışma yapılmasına karar verildi.

VİZE UYGULAMASI ZATEN YOK MU?

Konu ile ilgili herhangi bir yetkiliden açıklama gelmezken, haberde Orta Asyalı vatandaşlara vize uygulamasının zaten yürürlükte olup olmadığına dair bir bilgi yer almadı.

Orta Asy'dan gelen Mültecilerin ise tıpkı Suriyeliler gibi ülkeye giriş yaparken yanlarında pasaport ya da vize bulunmadığı biliniyor.

Haber Ara