Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Türkiye'den Almanya'ya Öz ve Kara'nın iadesi için nota

Türkiye'nin Almanya'ya Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesi için nota verdiği bildirildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 02:08:32

Türkiye'den Almanya'ya Öz ve Kara'nın iadesi için nota

Ajanslarda yer alan bilgide; Türkiye, Almanya'dan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesini talep etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, haklarında verilen yakalama kararının ardından Türkiye'yi terk eden savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Almanya'nın Freiburg kentinde görüldükleri yönünde basında çıkan haberler üzerine Türkiye girişimde bulundu.

YAKALANARAK TÜRKİYE'YE İADE EDİLMELERİ İSTENDİ

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla Almanya Dışişleri Bakanlığı'na verilen notada, firari savcıların Freiburg'da oldukları yönündeki iddialarının araştırılması, şüphelilerin yerlerinin tespit edilmesi durumunda yakalanarak Türkiye'ye iade edilmeleri istendi. Türkiye daha önce de bu konuda Almanya'ya nota vermiş ancak Almanya verdiği resmi cevapta bu konuyla ilgili herhangi bir bulguya sahip olmadığını açıklamıştı. İkinci notaya henüz bir cevap verilmediği öğrenildi. Bir süre önce Türk medyasında Öz ve Kara'nın Almanya'nın İsviçre ve Fransa sınırına yakın Freiburg kentindeki bir villada beraber kaldıkları haberleri yer almıştı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara