Dolar

32,5900

Euro

34,8253

Altın

2.496,95

Bist

9.454,65

Türkiye’den Afrika finans piyasaları hamlesi

Türkiye, Afrika finans sektörüne girmek için Fas ile işbirliği arayışına girdi. Türk ekonomistler, 12 Eylül Çarşamba günü İstanbul'da, Afrika finans piyasaları üzerinde Fas-Türk ortaklığının kurulması için çağrıda bulundular.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-14 15:02:37

Türkiye’den Afrika finans piyasaları hamlesi

Financialafrik editörlerinden Ndeye Magatte Kebe'nin haberine göre, Türkiye Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki Türk Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi tarafından düzenlenen faaliyette, Afrika finans piyasaları üzerinde Fas-Türk ortaklığının kurulması için işadamlarına çağrıda bulunuldu.

Türkiye'ye göre, Fas kıtada güçlü bir bankacılık gücüne sahip ve bu gücü sayesinde Türkiye'nin bu pazara girişini destekleyebilecek niteliklere sahip. Türk ekonomistleri, "Fas'ın mali açıdan Afrika'da büyük bir birikime sahip olduğunu, ve bu birikim sayesinde her iki ülke için ortak yatırımlar yapmanın önemli olduğunu belirttiler.

Fas'ın İstanbul Başkonsolosu M'hamed Ifriquine, Fas ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirme ihtiyacını vurgulayarak, “ İkili ticaretin ekonomik yönü insan ve medeniyet ilişkilerine adanmış bir araç haline getirilmelidir” dedi. İki ülke arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasından sonra, Türk-Fas ticari ilişkileri hızla büyümeye devam ediyor. Başkonsolos, 2006'dan bu yana iki ülkenin ticaret hacminin, geçen yıl 700 milyon dolardan yaklaşık 3 milyar dolara yükseldiğini hatırlattı.

Türk-Fas İş Konseyi Başkanı Osman Kocaman ise, ortak yatırımlar için Fas'ın, Afrika pazarına açılan bir kapı olduğunu söyledi.

Kaynak: Ndeye Magatte Kebe, financialafrik

Haber Ara