Dolar

32,5295

Euro

34,8958

Altın

2.437,36

Bist

9.749,26

Türkiye'den ABD'ye sözde Ermeni Soykırımı mesajı

ABD'de yeni Başkanı Joe Biden'in seçim kampanyası sürecinde Ermeni lobisi lehine 'soykırım' ifadesini kullanacağı mesajı Ankara'da rahatsızlığa yol açtı. Türkiye, bu konudaki çekincelerini 4 başlık altında ABD'ye illetti.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-31 10:30:22

Türkiye'den ABD'ye sözde Ermeni Soykırımı mesajı

24 Nisan yaklaşırken, Türkiye'nin ABD'ye sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili 4 önemli mesaj gönderdiği öğrenildi. ABD başkanları bugüne kadar 24 Nisan'da yayınladıkları mesajlarda 'soykırım' ifadesi yerine 'büyük felaket' ifadesini kullanmıştı.

4 başlık altında mesaj

Sabah gazetesinden Eda Işık'ın haberine göre geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir araya gelmesi sonucu yapılan görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Türkiye, bu konudaki çekincelerini 4 başlık altında ABD'ye illetti.

HUKUKİ ZEMİNİ YOK

Edinilen bilgiye göre Türkiye bunun hukuki zeminin olmadığını, 'soykırım' denilmesi için bir mahkemenin kurulması gerektiğine dikkat çekti. Buna örnek olarak Ruanda ve Srebrenitsa soykırımlarını örnek gösterdi.

SOYKIRIM KELİMESİ 1948'DE LİTERATÜRE GİRDİ

Türkiye 'soykırım' kelimesinin 1948 yılında literatüre girdiğinin altını çizdi.

SİYASİ İLİŞKİLERİMİZ SIKINTIYA GİRER

Böyle bir ifadenin Türkiye-ABD ilişkilerini sıkıntıya sokacağı belirtildi.

KAFKASLARDA YENİ SÜRECİ SABOTE ETMEYİN

Kafkaslarda yeni bir düzen kurulduğuna dikkat çekilerek, "Biz Ermenistan ile normalleşelim diyoruz. Onlar doğru adım atarlarsa bakınız kapıları bile açarız diyoruz. Böyle bir dönemde siz kalkıp soykırım derseniz bu Kafkaslardaki bütün bu süreci de sabote etmek anlamına gelir" mesajı iletildi.

Haber Ara