Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Türkiye'de koronavirüs vakası görüldü mü? Bakan Koca'dan flaş açıklama

Türkiye'de koronavirüs vakası görüldü mü? Koronavirüs vakası Türkiye'nin neredeyse tüm komşularında görüldü. Tedirgin olan vatandalar ise koronavirüs salgını Türkiye'de görüldü mü sorusunu soruyor. Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs salgınına ilişkin flaş bir değerlendirme geldi. Bakan Koca 'Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Ancak Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz.' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-10 16:02:40

Türkiye'de koronavirüs vakası görüldü mü? Bakan Koca'dan flaş açıklama

Türkiye'de koronavirüs vakası görüldü mü? Koronavirüs vakası Türkiye'nin neredeyse tüm komşularında görüldü. Tedirgin olan vatandalar ise koronavirüs salgını Türkiye'de görüldü mü sorusunu soruyor. Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs salgınına ilişkin flaş bir değerlendirme geldi. Bakan Koca "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Ancak Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz." dedi. 

Türkiye'de koronavirüs vakası görüldü mü? Bu srorunun cevabına Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama geldi. Koca yaptığı açıklamayla vatandaşların gönlüne su serpti. Koca yaptığı açıklamada "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Şu an sadece şunu söyleyebiliriz bu virüs tespit edilebilmiş değil. Dün bir örnek vermiştim bu salonda şu an 100'e yakın kişiyiz sarılık veya Hepatit B taşıyıcısı hiç kimse yok demem ne kadar doğru değil ise tetkik yaparak bunu söylemem gerekiyorsa aynı şekilde tespit edilmiş corona virüs olmadığını ama bu şu an tahlil yapılırken bile karşımıza çıkabilir veya bir gün sonra çıkabilir. İşin gerçekliği bu. Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz. Ama ülkeye giriş için anormal bir risk taşıyor. Önümüzdeki bir aylık zaman dilimini, özellikle bu anlamda daha farklı geçirmemiz gerekiyor." dedi. 

Koronavirüs öldürür mü?

Solunum sıkıntısına neden olan Corona virüs akciğerlerde viral pnömaniye yol açıyor. Normal bir soğuk algınlığı şeklinde belirti veren hastalık ağır seyrettiği zaman akciğerde tutuluma neden oluyor. Bunun sonunda solunum sıkıntısı hatta solunum yetmezliği meydana geliyor. Sonraki aşamada hasta kaybedilebilmektedir. Buna benzer 2002 yılında SARS enfeksiyonunda hastaların yüzde 10'u hayatını kaybetmişti. Bunun kaynağı Misk kedisiydi. 2012'de ortaya çıkan MERS enfeksiyonunda ise hastaların yüzde 34'ü hayatını kaybetti. Bu virüsün kaynağı ise develerdi. Yeni çıkan Corona virüsünde ise son bilgilere göre hastaların yüzde 2'sii hayatını kaybetti.

Koronavirüs öldürür mü?

Coronavirüs yani Koronavirüs ile ilgili pek çok sansasyonel bilgi ortaya çıkmaktadır. Türkiye'de şu ana dek koronavirüse rastlanmadı. Koronavirüs Van sınırlarına ya da farklı bir ilimizin sınırlarına gelmemiştir. Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili tüm tedbirleri aldı ve antiviral ilaçlarla medikal malzemeleri depoladı. Yani coronavirüs Türkiye sınırları içinde yok. Koronovirüs salgını nedeniyle gerek Türkiye gerekse tüm dünya ülkeleri gereken önlemleri almıştır.

Koronavirüsten korunma yolları nelerdir?

Coronavirüs, korunma yolları gripten korunma yollarına benzer. Bu hastalıktan korunmak için el hijyeni son derece önemlidir. Coronavirüs korunma yolları olan bir hastalıktır. Sadece Corona virüsü değil pek çok hastalıktan korunmada el hijyeni birinci sırada yer almaktadır. Eller mutlaka temiz tutulmalıdır. Eğer kalabalık ortamlarda bulunuluyorsa, mutlaka bir yere dokunuluyordur. Bu nedenle eller iyice temizlenmeden, ağıza, buruna ya da göze dokunulmamalıdır. Eller su ve sabunla iyice yıkanmalıdır. Alkol bazlı el antiseptiğinden de el temizliğinde faydalanmak mümkündür. Hasta olunduğunda, hapşırıldığında ya da öksürüldüğünde ele hapşırmamak ve öksürmemek gerekmektedir. Hapşırırken, öksürürken tek kullanımlık kağıt mendil tercih edilmelidir. Mendil bulunamıyorsa, kollardan biri ağız ve burun bölgesine götürülerek çıkacak damlacıkların havaya yayılması engellenebilir. Coronavirüs koruyucu maske kullanımı önemlidir. Hasta olan kişilerin maske kullanarak bu hastalığın başkalarına bulaşması önlenebilir. Ayrıca bağışıklığı güçlendirecek şekilde beslenmek, taze sebze ve meyve tüketmek, bol sıvı almak, kalabalık ve kapalı alanlarda bulunmamak hastalıktan korunmak için alınacak önlemlerdendir. Kapı kollarına dokunulmamalı ve kapı kolları iyi dezenfekte edilmelidir.

Haber Ara