Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

'Türkiye’de iki önemli tehdit var'

Ankara'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de iki büyük tehdit olduğunun altını çizdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 15:14:34

'Türkiye’de iki önemli tehdit var'

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geldiği noktayı hazmedemeyenlerin ‘eski Türkiye' özlemiyle bir araya geldiğini ve milletin kazanımlarına saldırdığını söyledi. Erdoğan, "Şimdi de eski Türkiye koalisyonu kurdular. Atalarımızın güzel bir sözü var: 'Kırk çürük yumurtadan bir yumurta olmaz'" diye konuştu.

İKİ ÖNEMLİ TEHDİT

Türkiye'de iki önemli tehdit olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, "Bu ülkede iki tane önemli tehlike var. Bunlardan bir tanesi makbul Türkler, bir diğeri de makbul Kürtler. Biz her ikisine de 'hayır' diyoruz. Bizim anlayışımızda ne siyasi Kürtçülük vardır, ne siyasi Türkçülük vardır" dedi.

"BEN DİKTATÖR OLSAM..."

‘Diktatör' suçlamalarına da yanıt veren Erdoğan, "Neymiş diktatör. Kimmiş diktatör. 90 parti var, 20'si seçime giriyor. Bu nasıl diktatör ki her gün gazetelerinden televizyonlarından küfredecekler. Ben diktatör olsam sen küfredersin he, hakaret edersin he. Diktatörün olduğu ülkede bunu yapamazsın. Adamın anında işini bitirirler" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de medya gruplarının hükümet kurup yıktığını hatırlatan Erdoğan, "Artık bu ülkede millet hükümet kuracak, millet hükümet indirecek" dedi.

HDP'YE AHMET KAYA'LI GÖNDERME

Ahmet Kaya'nın Kürtçe kaset çıkaracağını söylediği için yurdundan sürgün edildiğini hatırlatan Erdoğan, ona yapılan zulümleri anlattı Erdoğan, "Şimdi elinde saz olanlara inanmayın. Gerçek aşıklardan değil bunlar. Gerçek aşıklar şu anda toprağın altında. Onlar diyor ki 'uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece'. Unutmayın Aşık Veysel'i de bu Ankara'ya sokmamıştı bu zihniyet" diye konuştu.

Haber Ara