Dolar

32,5532

Euro

34,8645

Altın

2.427,81

Bist

9.722,09

Türkiye'de Hangi İllerde Konut Yatırımı Yapılır ?

Türkiye'de konut yatırımı profesyonel bir hal almaya başladı. Yatırımcılar yatırım öncesi tüm şehirleri detaylı bir şekilde araştırıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-01 21:36:00

Türkiye'de Hangi İllerde Konut Yatırımı Yapılır ?

Türkiye'de konut yatırımı profesyonel bir hal almaya başladı. Yatırımcılar yatırım öncesi tüm şehirleri detaylı bir şekilde araştırıyor.

Yatırım yapılırken bir çok kriter göz önüne alınıyor. Gelecekteki beklentiler , amortisman süreleri ve yaşam standartları ise bunlar arasında en çok dikkat edilenler. Türkiye'nin konut yatırımında en popüler 10 şehri ve öne çıkan özellikleri ise şu şekilde.

Antalya'da konut yatırımı

Türkiye'nin en kalabalık beşinci şehri olan Antalya, son dönemde aldığı göç ile dikkat çekiyor. İlçe gayrimenkul piyasasında en çok turizm alanındaki gelişimiyle ön planda. Oturum için en ideal bölgeler Kepez ve Muratpaşa, lüks konutların merkezi Konyaaltı'ndaki Konaklar, markalı konutların merkezi Muratpaşa ilçesindeki Lara ve Fenerolarak dikkat çekiyor. Bununla birlikte kentsel dönüşümün yoğunlaştığı yerler Kepez, en hızlı gelişen ve değerlenen ilçeler ise Döşemealtı ve Aksu.

Aydın'da konut yatırımı

Yabancı yatırımcıların yakın markajındaki Aydın‘da en gözde alanlar tarihi ve turistik güzellikleriyle Didim ve Kuşadası. İl merkezinde yeni yerleşime açılan Mimar Sinan, Girne, Zeybek mahalleleri aynı zamanda yeni yatırımların başladığı bölgeler. İlerleyen yıllarda yıllık ortalama yüzde 15-25 seviyelerinde değer artışı bekleniyor.

Bursa'da konut yatırımı

Üretimin merkezi konumunda olması, İstanbul'a yakınlığı, Ege'ye ulaşım için geçit oluşturması, Mudanya'nın önemli bir liman olması, Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi ve İzmit Körfez Geçiş Projesi sayesinde Bursa gayrimenkul sektörü için ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Nilüfer merkez, hem oturum hem de ofis binaları için, Özlücede yatırım için ideal bölgeler. Mudanya‘ya doğru değerlenmenin artması öngörülüyor.

Konya'da konut yatırımı

Konya‘da kentleşme ile alınan göç, kentsel dönüşüm projelerinin başlaması ve markalı konut projeleriyle nitelikli konutlara duyulan ihtiyaç, konut piyasasını destekliyor. Kentsel dönüşüm ile yapılaşmanın başladığı bölgeler arasında AltınayKaratay ve Meram ilçeleri ilk sırada. Raylı sistemde gerçekleşecek metro projesinin hayata geçmesi ile merkez ilçelerin hareketlenmesi bekleniyor.

Sakarya'da konut yatırımı

İstanbul'a çok yakın olması nedeniyle dikkat çeken Sakarya, önemli bir liman ve sanayi kenti olan Kocaeli bölgesinde yer almasıyla cazip. Cengiz Topel Havalimanı, İzmit Körfez Geçişi ve İstanbul-Bursa-Balıkesir İzmir Otoyol projesi, Kuzey Marmara Otoyol projesi, Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü, İzmit kent merkezi tramvay çalışması gibi önemli projeler bölgeye ilgiyi yükseltiyor.

Balıkesir'de konut yatırımı

Balıkesir'i de konutta öne çıkaran nedenlerin başında Ayvalık Kruvaziyer Limanı, Tuzla Önü Marina Projesi, Bandırma Yeni Sanayi ve Liman Projesi gibi projelerin yanı sıra İstanbul-İzmir Otoyolu, Çanakkale Köprüsü, Çanakkale-Balıkesir Otoyolu ve yüksek hızlı tren gibi hükümetin yaptığı yatırımlar var. Balıkesir‘in büyükşehir olması, Altıeylül mahallesi ve şehir merkezini öne çıkardı. Edremit yazlık, Bandırma daha çok ikamet amaçlı tercih ediliyor.

Muğla'da konut yatırımı

Yazlık konut satışlarında yabancılar için de gözde olan Muğla'da yatırımcılar için öne çıkan bölgeler FethiyeYalıkavak ve Marmaris. Fethiye'de son yıllarda yükselen bölgeler arasında Tuzla, Taşyaka, Babataşı, Ovacık ve Hisarönü yer alırken, kentin gayrimenkulde gelişim potansiyeline sahip bölgesi Karagedik. İmarlı arsa stoğunun bölgede yer alması, İzmir yoluna yakınlığı gibi etkenler, bölgeyi yatırımcılar için cazip hale getiriyor. Bodrum‘da Yalıkavak‘ın doğal güzellikleri, manzara imkanı sunan topoğrafik yapısı, üst segment prestij algısı bu bölgeyi cazip kılan en önemli etkenler. Marmaris'te ise Turunç Mahallesive Çamdibi Mahallesi yazlık sektörü açısından öne çıkıyor.

Haber Ara