Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

'Türkiye'de en çevreci parti AK Parti'dir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: - 'Türkiye'de bugüne kadar gelmiş geçmiş en çevreci iktidar AK Parti iktidarıdır. En çevreci parti de AK Parti'dir'- 'Çevreyi, insanı, tabiatı merkeze alan bir bakış açısı ortaya koyacağız. Bu bakış açısının da halkımıza olumlu yansıdığını gözlemliyorum'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-29 14:12:32

'Türkiye'de en çevreci parti AK Parti'dir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Türkiye'de bugüne kadar gelmiş geçmiş en çevreci iktidar AK Parti iktidarıdır. En çevreci parti de AK Parti'dir." dedi.

Karaasalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin yeni dönemde şehirlerde hayata geçireceği yeni projelerinin başında çevreci projelerin geleceğini bildirdi.

AK Parti'nin çevreci bir iktidar olduğunun bir kez daha ortaya konulduğuna işaret eden Karaaslan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı seçim beyannamesinde önemli başlıklar vardı. Bunların başında da Millet Bahçeleri geliyor. Türkiye'nin gelecek vizyonunda halkın kullanacağı yeşil alanlar, Millet Bahçeleri ile artırılacak. Çevreyi, insanı, tabiatı merkeze alan bir bakış açısı ortaya koyacağız. Bu bakış açısının da halkımıza olumlu yansıdığını gözlemliyorum." ifadesini kullandı.

Karaaslan, şehirlere vizyoner bir bakış açısı katacaklarını vurgulayarak, "Önümüzdeki dönemde özellikle şehirlerimizin karşı karşıya olduğu sıkıntıları büyük ölçüde çözmeyi ve şehirlerimize vizyoner bir bakış açısı katmayı hedefledik. İşte Millet Bahçeleri de çok önemli proje olarak ortaya çıkmış bir durum. Geleceğin şehirlerini, yani 2023 ve ötesini kimlikli şehirler vurgusunu çok güçlü şekilde yaparak, şehirlerimizin tarihi kimliğini ön plana çıkararak dünya ile yarışır hale getireceğiz." dedi.

Şehirlerin içinde kalan eski statların konuta değil halkın kullanacağı bahçelere dönüştüreceklerini belirten Karaaslan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bugüne kadar gelmiş geçmiş en çevreci iktidar AK Parti iktidarıdır. En çevreci parti de AK Parti'dir. Başka hiçbir partide çevre, şehir ve kültürden sorumlu genel başkan yardımcılığı yok. Başka hiçbir seçim beyannamesinde çevreye, doğaya, tabiata, çevrenin insanla, mekanla ve dolayısıyla şehir ile kurduğu ilişkiye böylesine vurgu yapılmadı. İnşallah gelecek dönemde bizim çocuklarımızın da güvenle yaşayacağı daha huzurlu, daha yeşil, daha temiz yaşam alanları olacak şehirler."

Haber Ara