Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türkiye'de 'Demokrasi nöbeti' devam ediyor

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 09:10:59

Türkiye'de 'Demokrasi nöbeti' devam ediyor

AA'nın derlediği habere göre; İstanbul Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

TAKSİM

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş da FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Türk Halk Müziği sanatçısı Ünal Zorer'in türkü dinletisi sunduğu gecede, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını salladı. "Sayın Cumhurbaşkanım zannetme ki yorulduk, zannetme ki sıkıldık gerekirse senin görev süren dolana kadar meydanları bırakmayız", " Dik dur eğilme, bu millet seninle" yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı.

KISIKLI

Üsküdar Kısıklı'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde de binlerce kişi, "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, attıkları sloganlarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kur'an-ı Kerim okumasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, konser verdi.

AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca ve Tülay Kaynarca vatandaşlara hitap etti.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.

MALATYA

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor. Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor. Bir anne ikiz çocuklarıyla nöbet tutuyor.

ZONGULDAK

Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan, Zonguldaklılarla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" tuttu.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izleyerek gelişmeleri takip etti.

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığının davetlisi olarak kente gelen Metin Doğan da vatandaşlarla darbe girişimine tepki gösterdi.

ÇORUM

Çorum'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Dörtyol Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine koltuk değnekleri ile gelen Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın annesi 81 yaşındaki Seyide Yaman da, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde 15 gündür nöbet tutuyor.

KASTAMONU

Kastamonu'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

Türk bayrakları ve şarkılar eşliğinde protestolarını sürdüren vatandaşlar yatsı ezanının okunmasının ardından alanda namaz kıldı.

ADANA

Adana'da, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor.

Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından vatandaşlar İstiklal Marşı okudu, saygı duruşunda bulundu.

Şehit düşenler için dua edilmesinin ardından vatandaşlar çalınan şarkılara hem söyleyerek hem de bayrak sallayarak eşlik etti.

MERSİN

Mersin'de de 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından "Demokrasi nöbeti"nin merkezi haline gelen Cumhuriyet Alanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı veren vatandaşlar, kurulan platform aracılığıyla çalınan şarkılara eşlik etti.

OSMANİYE

Osmaniye'de ise çiftçiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla 500 traktörle şehir turu attı.

Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Osmaniye Ziraat Odası tarafından organize edilen protestoda, çok sayıda çiftçi, traktörleriyle İstasyon Meydanı'nda bir araya geldi.

Buradan konvoy halinde Türk Bayrakları astıkları traktörleriyle "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Yaşasın demokrasi", "Dik dur eğilme bu millet seninle" slaganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na ilerleyen çiftçiler, burada düzenlenen demokrasi mitingine katıldı.

HATAY

Hatay'da da Antakya DSİ Parkın'da bir araya gelen vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce vatandaş, çeşitli sloganlar atarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

KOCAELİ

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, gösterilerin 17'nci gününde on binlerce vatandaşın katılımıyla protesto edildi.

Türk bayraklarıyla merkez İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.

İZMİR

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

KÜTAHYA

Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Kütahya'da vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'na akın etti.

BİLECİK

Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, "Milli iradeye saygı ve demokrasi nöbeti"nde ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Meydanda Kuran-ı Kerim okundu, çeşitli kuruluşlarca vatandaşlara ikramlarda bulundu.

EDİRNE

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Edirne ve Tekirdağ'da "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için dua okudu. Kızılay tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Darbe girişimi gecesi yaşananların yer aldığı slayt gösterisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirleri dinleyen vatandaşlar duygulandı.

TEKİRDAĞ

FETÖ darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Tekirdağ'da da "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Valilik binası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydandaki ekrandan, darbe girişimine ilişkin gelişmeleri ve haber programlarını takip etti.

BATMAN

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı. Etkinlikte mevlit okutuldu, darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

BİNGÖL

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, vatandaşların demokrasi nöbetti tutuğu PTT kavşağının isminin "15 Temmuz Direniş Meydanı" olarak değiştirileceğini belirtti.

15 Temmuz akşamından bu yana Bingöllü vatandaşların gündüz işlerini yaptığını, akşam ise demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade eden Barakazi, şunları kaydetti:

"Bingöllülerin sesine kulak vereceğiz ve bu meydanın, bu kavşağın adını değiştireceğiz. PTT kavşağı olan meydanın adını, ilk fırsatta '15 Temmuz Direniş Meydanı' yapacağız. Ben bir kez daha ilk günden beri gündüz işine, akşamları demokrasi nöbeti tutan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

MARDİN

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, yaptığı konuşmada, Batı medeniyetinin artık tükenme noktasına geldiğini belirtti.

SİİRT

Kentteki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, valilik önünde bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar attı. FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara