Dolar

32,4878

Euro

34,7820

Altın

2.492,19

Bist

9.557,73

'Türkiye Cumhuriyeti soğukkanlılıkla gereğini yapacaktır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:- 'Almanya'nın ve Hollanda'nın Türkiye'nin bir iç meselesi olan anayasa değişikliğiyle ilgili bir halk oylamasında 'hayır'dan yana açıkça tavır takınması ve bir hayır kampanyası başlatmaları doğrusu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu bütün diplomatik teamülleri yerle bir eden, ikili ülke ilişkilerini ve NATO'da müttefik olma durumunu hiçe sayan bir

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-13 19:45:06

'Türkiye Cumhuriyeti soğukkanlılıkla gereğini yapacaktır'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, "Almanya'nın ve Hollanda'nın Türkiye'nin bir iç meselesi olan anayasa değişikliğiyle ilgili bir halk oylamasında 'hayır'dan yana açıkça tavır takınması ve bir hayır kampanyası başlatmaları doğrusu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu bütün diplomatik teamülleri yerle bir eden, ikili ülke ilişkilerini ve NATO'da müttefik olma durumunu hiçe sayan bir tutum. Kesinlikle açık bir şekilde, çok şiddetli bir şekilde kınadığımız bir durum. Buna karşı Türkiye Cumhuriyeti soğukkanlılıkla gereğini yapacaktır." dedi.

Eker, İsveç ve Danimarka'daki 3 günlük programının ardından yurda dönüşünde, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklama yaptı. Danimarka'da vatandaşlarla buluştuklarını ve çeşitli etkinliklere katıldığını aktaran Eker, İsveç'te de vatandaşlarla bir araya gelmek için bir salon tutulduğunu ancak PKK'lıların baskısı sonucu salon sahibinin vazgeçtiğini hatırlattı. Daha sonra alternatif olarak tutulan bir salonda vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Eker, "PKK'lıların bazı protestoları dışında her hangi bir şey yok." ifadesini kullandı.

Hollanda'nın tutumuna değinen Eker, "Bu maalesef bazı Avrupalı politikacıların uyuyan Hitler ruhunun ortaya çıkmasıdır. Avrupa açısından vahim bir durum. Çünkü Avrupa Birliği değerlerine açıkça ihanet ve hıyanettir. Bu da bunu temizlemek bu ruhun karanlığını bastırmak da Avrupalılara düşüyor. Çünkü bu ruh Avrupa'ya çok büyük bedeller ödetti. İnsanlığa çok büyük bedeller ödetti. Bugün maalesef o ruhu taşılan bazı davranışlar görüyoruz. Rotterdam'da, itlerle ve atlarla, oradaki vatandaşlarımıza yapılan saldırlar bunun tezahürü." diye konuştu.

Avrupa açısından durumun vahim olduğunu vurgulayan Eker, "Almanya'nın ve Hollanda'nın Türkiye'nin bir iç meselesi olan anayasa değişikliğiyle ilgili bir halk oylamasında 'hayır'dan yana açıkça tavır takınması ve bir hayır kampanyası başlatmaları doğrusu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu bütün diplomatik teamülleri yerle bir eden, ikili ülke ilişkilerini ve NATO'da müttefik olma durumunu hiçe sayan bir tutum. Kesinlikle açık bir şekilde, çok şiddetli bir şekilde kınadığımız bir durum. Buna karşı Türkiye Cumhuriyeti soğukkanlılıkla gereğini yapacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Almanya'yı, Hollanda'yı ne ilgilendiriyor?"

Avrupa'nın bazı ülkelerin koyunlarında yılanları beslediğini söyleyen Eker, şunları kaydetti:

"Bu yılanları hangi maksatla besledikleri onlardan ne şekilde istifade, bir şeklide istifade etmek için mi yılanları besliyorlar. O onların bildiği bir iş, bizim bildiğimiz bir iş değil. Gerek FETÖ'nün gerek PKK'nın orada bazı uzantıları, bazı yandaşları var. Onlar da bazı hükümetlerle birlikte hayır kampanyası düzenlemiş durumdalar. Yani burada Türkiye'de günler önce sayın Başbakanımız 'Onlar birlikte hareket ediyor' dediğinde bu yadırganmıştı. 'Ya niye böyle söylüyorsunuz işte.' Şimdi ortaya çıktı. Yani Almanya hayır kampanyası düzenliyor, Hollanda hayır kampanyası düzenliyor. PKK yurt dışında bir şekilde FETÖ'nün oradaki görünen ve görünmeyen uzantıları, onlar, destek kampanyası düzenliyorlar. Demek ki herkes birlikte bir cephe halinde çalışıyorlar. Ne için? Türkiye vatandaşlarının karar vereceği bir mesele bu. Bizim kendi meselemiz. Bizim anayasamızda maddeler değişiyor. Almanya'yı, Hollanda'yı ne ilgilendiriyor? Diğer terör örgütleri PKK ve FETÖ belli. Türkiye'ye zarar vermek istiyorlar. Demek ki Türkiye'ye bir yarar getireceği düşünülüyor. Bu yararın Türkiye'de vuku bulmasını, Türkiye'nin yararla buluşmasını istemiyorlar. 'Hayır' istiyorlar ki kendilerine göre bunda bir çıkar görüyorlar."

İsveç hükümetinin Türkiye'nin vatandaşlarıyla İsveç'te program yapabileceklerine dair beyanat verdiğini hatırlatan Eker, İsveç hükümetinin tutumunu ise takdirle karşıladıklarını kaydetti.

PKK terör örgütünün Avrupa'daki vatandaşlara baskılar yapıp, onları tehdit ettiğini anlatan Eker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dün de bunu gördük. Oradaki vatandaşlarımız PKK'nın bu tehditlerine de pabuç bırakmadı, bırakmıyor. Bu sevindirici. Bu bir mücadele. Biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Haklı olduğumuzu düşünüyoruz, inanıyoruz. Milletimizle birlikte haklı davayı da sonuna kadar götüreceğiz."


Haber Ara