Dolar

32,5463

Euro

34,8298

Altın

2.432,48

Bist

9.702,43

Türkiye casuslukla suçlanan imamlarını geri çekiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, Almanya’da “casusluk faaliyetleri' yürütmekle suçlanan imamları görevine son vererek geri çağırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-10 15:31:33

Türkiye casuslukla suçlanan imamlarını geri çekiyor

Almanya'daki Diyanet İşleri Türk- İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görev yapan bazı imamların Ankara'ya bilgi notları göndererek “casusluk faaliyeti" yürüttüğü iddialarıyla baş gösteren krizde yeni bir aşamaya gelindi.

Federal Başsavcılığın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Almanya'ya görevlendirilen bu imamlar hakkında yürüttüğü soruşturmada kritik bir noktaya geldiği ve casuslukla suçlanan imamların yargılanması için düğmeye basma ihtimalinin güçlendiği öğrenildi.

GÖREVLERİNE SON VERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ise sürpriz bir kararla, skandala konu olan imamların Almanya'daki görevlerine son verdi ve Türkiye'ye geri çağırdı.

İmamların, Almanya'daki FETÖ yapılanması mensupları hakkında Ankara'ya bilgi notları gönderdiğinin ortaya çıkması, kamuoyunda casusluk suçlamalarına yol açmış, Federal Başsavcılık iddialarla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Deutsche Welle Türkçe'nin edindiği bilgilere göre, Federal Başsavcılık'ın casusluk iddiaları soruşturmasında ciddi bulgulara ulaşması Berlin siyasi kulislerini hareketlendirdi. Bu hareketlilik Başbakan Angela Merkel'ın 2 Şubat'taki Ankara ziyaretinin hemen öncesinde yaşanırken, Diyanet İşleri Başkanlığı skandala konu olan ve sayıları onlarla ifade edilen imamları Türkiye'ye çekme kararı aldı.

DİTİB yetkilileri söz konusu imamların görevlerine son verildiğini doğrularken, Almanya genelinde kaç imamın görevine son verilerek Türkiye'ye geri çağrıldığıyla ile ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.

Haber Ara