Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

'Türkiye bölgenin sağlık merkezi olacak'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 95 bin yatak kapasiteli hastanelerin yüzde 70'inin yapılma sürecine girildiğini ifade etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 21:26:59

'Türkiye bölgenin sağlık merkezi olacak'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 95 bin yatak kapasiteli hastanelerin yüzde 70'inin yapılma sürecine girildiğini ifade ederek "Önümüzdeki 2-3 yıl sonra yaklaşık 3 saat uçuş mesafesinde 1,5 milyar insanın yaşadığı bir coğrafyaya hitap ediliyor. Sağlık turizminde Türkiye bölgenin sağlık turizmi merkezi olacak" dedi.

"TÜRKİYE BÖLGENİN SAĞLIK TURİZMİ MERKEZİ OLACAK"

Mili Türk Talebe Birliği (MTTB), Genç Birlik ve Birlik Vakfı'nın düzenlediği kültür programına konuşmacı olarak katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı yaşamın bir kültür olduğunu ifade etti. Türkiye'nin matematik boyutunda artık dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle yarışacak ciddi noktaları yakaladığını belirten Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak 40 bin yatak kapasiteli 350 tane hastanenin inşaatı halen devam ediyor. Bir kısmı bu yıl bitecek, diğer kalan kısmı da 2017 yılı sonu itibariyle bitecek. Yine Sağlık Bakanlığı olarak 10 bin yatak kapasiteli hastanenin ihalesini de bu yıl tamamlayacağız. Onlar da 2018'de bitecek. Ve biz yaklaşık 50 bin yatak kapasiteli hastaneleri yeniden ileri fiziki mekan teknolojisiyle, ileri tıbbi donanımla yapmış bir Sağlık Bakanlığı olacağız. Diğer yandan şu anda kamu-özel işbirliğiyle şehir hastaneleri, 30 bin yatak kapasiteli hastane devam ediyor. 15 bin yatak kapasiteli hastanenin ihalelerini 1 yıl içinde yapacağız. Onlar da 2017-2018'de tamamlanmış olacak. Yaklaşık 95 bin yatak kapasiteli hastane fiziki mekanlarını sıfırdan, yeniden bu önümüzdeki 3-4 yıl içinde yapacak. Şu an yüzde 70'i fiilen yapılma sürecine girdi. Yüzde 30'una da bu yıl girecek, dünyada bir başka ülke yok. Önümüzdeki 2-3 yıl sonra yaklaşık 3 saat uçuş mesafesinde 1,5 milyar insanın yaşadığı bir coğrafyaya hitap ediyor. Sağlık turizminde Türkiye, bölgenin sağlık turizmi merkezi olacak" diye konuştu.

STANDARTLARI YÜKSEK HEKİMLERE KAPILARIMIZI AÇIYORUZ

Sağlık Bakanlığının 20 bin uzman hekim, 10 bin de pratisyen hekim açığı bulunduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Türkiyeyi sağlık turizminde daha iyi bir noktaya getirecekse ki açığımız var standartları yüksek hekimlere kapılarımızı açıyoruz" dedi. Müezzinoğlu, aile hekimliğini de önümüzdeki 2 yıl içinde çok daha güçlü hale getireceklerini belirtti. Konuşmasının ardından Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na, Milli Türk Talebe Birliği adına bir tablo hediye edildi.

Haber Ara