Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

‘Türkiye, bölgedeki huzursuzluk nedeniyle tüm güçler için çekim merkezi haline geliyor’

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, tüm güçlerin çekim merkezi haline gelen Türkiye’nin bağımsız politikalarından ve dünyadaki küresel kalkınma meseleleriyle ilgili tutumundan etkilendiğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-13 18:06:11

‘Türkiye, bölgedeki huzursuzluk nedeniyle tüm güçler için çekim merkezi haline geliyor’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile bir araya gelen Lukaşenko, kuvvetlerin çekim merkezi haline gelen Türkiye'nin bağımsız politikalarından ve dünyadaki küresel kalkınma meseleleriyle ilgili tutumundan etkilendiğini belirtti.

'ÇOK ŞEY BAŞARDINIZ'

Lukaşenko, "Ülkenizi çok dikkatli bir şekilde izliyoruz. Üstelik Türkiye, son zamanlarda bölgenizdeki huzursuzluk nedeniyle tüm güçler için çekim merkezi haline geldi. Bağımsız politikalarınızdan, gezegenimizin gelişimiyle ilgili küresel meselelere izlemekte olduğunuz tutumdan çok etkilendik, bu konuda çok şey başardınız" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN NEYE İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

Belarus-Türkiye ilişkilerine de değinen Lukaşenko, ilişkilerdeki potansiyelin sonuna kadar kullanılamadığını söyledi. Belarus lider, "Ancak bu yıl ulaşacağımız, hatta belki de aşacağımız bir milyarlık ciro, ülkelerimiz için iyi bir başarı. Biz Türkiye'nin neye ihtiyaç duyduğunu biliyoruz, siz de Belarus'un neye ihtiyacı olduğunu biliyorsunuz ve bu ticaret, toplam cironun büyümesi için iyi bir katkı olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Ara