Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde play-off'a doğru

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde play-off'a doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 13:31:21

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde play-off'a doğru
Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde normal sezonu ilk sekizde bitirerek play-off oynamaya hak kazanan takımların başantrenörleri İstanbul'da bir araya geldi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına normal sezonu ilk 8 içerisinde bitiren TOFAŞ, Acıbadem Üniversitesi, Sinpaş Denizli Basket, Gediz Üniversitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Best Balıkesir, Socarspor, Afyonkarahisar Belediyespor takımlarının başantrenörleri ile birer oyuncusu katıldı.

Organizasyonda açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Akın Süel, 34 haftalık sürecin sonunda başarı gösterip 8 takım arasına giren tüm takımları tebrik ederek, kalan sürecin centilmence geçmesi temennisinde bulundu.

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene son sekize kalmanın her takım için önemli olduğunu ve yeni bir sayfanın açıldığını belirterek, bundan sonra kazanılan maçların ligin kaderini belirleyeceğini söyledi.

Afyonkarahisar Belediyespor Başantrenörü Mehmet Kabaran ise takımdaki herkesin büyük karakter ortaya koymasıyla play-off'lara kaldıklarını aktardı.

Acıbadem Üniversitesi Başantrenörü Alp Bayramoğlu, bu sene ligin 3-4 sene önceki Spor Toto Basketbol Ligi seviyesinde olduğunu dile getirdi.

Socarspor Genel Menejeri Levent Türknas da Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıkacak takımlar içerisinde en büyük adaylardan biri olduklarını düşündüğünü belirtti.

Sinpaş Denizli Basket Başantrenörü Hakan Yavuz, sezon başında iyi savunma hedefi koyduklarını ve bunu başardıklarını kaydetti.

Best Balıkesir Başantrenörü Şahin Ateşdağlı ise çok zor geçen bir lig sonunda sekiz takımın da eşit şansa sahip olduğuna dikkat çekti.

Gediz Üniversitesi Başantrenörü Doğan Deniz, her sene organizasyon ve rekabet açısından gelişen bir ligi dördüncü sırada bitirmelerinin önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Okan Çevik ise sezon sonunda lige çıkacaklarından şüphesi olmadığını savundu.

Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off çeyrek final eşleşmeleri ve ilk maçları şu şekilde:

12 Mayıs Perşembe:

16.00 Gediz Üniversitesi-Sakaraya Büyükşehir Belediyespor

18.30 Sinpaş Denizli Basket-Best Balıkesir

19.00 TOFAŞ-Afyon Belediyespor

19.00 Acıbadem Üniversitesi-Socarspor



Haber Ara