Dolar

32,5248

Euro

34,7547

Altın

2.497,63

Bist

9.524,59

''Türkiye Afrin çevresinde askeri üsler kurdu''

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yöneticisi Rezan Hiddo, Türkiye'nin Afrin yakınlarında askeri üsler kurduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-12 14:08:35

''Türkiye Afrin çevresinde askeri üsler kurdu''

Türkiye, Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki bölgelerde askeri üslerini arttırıyor.

Kendisine yakın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile başlatmış olduğu 'Fırat Kalkanı Operasyonu' kapsamında Halep'in kuzeyinde 8 bin askerini bulunduran Türkiye, YPG'nin elindeki Afrin kenti yakınlarında da askeri üs kurdu.

Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı olarak gördüğü PYD'nin de bağlı bulunduğu Demokratik Suriye Meclisi (DSM)'nin yöneticisi Rezan Hiddo, Türkiye'nin kurduğu askeri üslerle ilgili Sputnik'e konuştu.

'TÜRKİYE, 2 HAFTADA MARE, AZEZ VE TEL CİBRİN'DE ASKERİ ÜS KURDU

Hiddo, "Türkiye, Afrin operasyonu nedeniyle askeri üsler kuruyor. Bizim aldığımız bilgilere göre 2 haftada Afrin'e yakın olan Mare, Azez, Tel Cibrin'de askeri üsler kurdu. Buralara askerlerini, silahlarını ve araçlarını yerleştirdi. Obüs bataryaları yerleştirdi. Ağır silahlarını da yerleştirdi. Daret Ezza, Selman, Etma ve İdlib bögesinde de askerlerini yerleştirdi" dedi.

Türkiye'nin daha önce El Bab, Cerablus, Soran ve Aktarin bölgesinde de askeri üsler kurduğunu hatırlatan Hido, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını gitgide arttırdığına dikkat çekti.

Türkiye'nin Afrin ve Şehba bölgesini de obüs toplarıyla bombaladığını savunan Hiddo, Türkiye'in Afrin'i kuşatma altına almak istediğini öne sürdü.

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde yer alan Afrin kenti 2013 yılından beri PYD'nin elinde bulunuyor.
Türkiye sınırına ve Halep ile İdlib kentine yakın olması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip Afrin'de çoğu Kürt olmak üzere 1 milyondan fazla insan yaşıyor.

360 köyü ve 7 kasabası olan Afrin'de YPG'nin 35 bine yakın savaşçısı bulunuyor.

 

Haber Ara