Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Türkiye Afrika'da petrol arayacak

Türkiye Petrolleri, Malezyalı Petronas'la birlikte Gabon'da arama yapacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 13:11:28

Türkiye Afrika'da petrol arayacak

TP Genel Müdürü Besim Şişman, Malezya'nın Petronas şirketi ile Gabon'da petrol arama projesine başlamayı planladıklarını bildirdi. Proje ile ilgili son aşamaya gelindiğini belirten Şişman,"Gabon hükümetinden birkaç prosedür ile ilgili onay bekliyoruz. Sonlandığında, Petronas'ı da ikna edebilirsek, İstanbul'da imza töreni yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

TP'nin Afganistan'da iki arama projesi bulunduğunu ifade eden Şişman, "Üçüncüsünün imza töreni belki önümüzdeki günlerde olacak ama Afganistan zor bir ülke. Bürokrasiyi aşmak çok zor" dedi.

Afganistan'ın Türkiye açısından önemli ve kritik bir ülke olduğuna işaret eden Şişman, "TP tarafından 70 milyon dolarlık yatırım olacak. Fiyatlar düştü, bu çerçevede taahhütlerimizi aşağı çekelim diye görüşmelerimiz devam ediyor ama olmazsa da yine Afganistan'da işimizi yapacağız" diye konuştu.

"KARADENİZ'DE SONDAJ ŞARTLARI ZOR"

Şişman, Karadeniz'in İstanbul Şile açıklarında Shell ve TP'nin ortak arama faaliyetleri ile ilgili şunları söyledi:

"Karadeniz'de sondaj için teknik olarak şartlar çok zor. Karadeniz'in Türkiye bölümü 250 bin kilometrekare. Karadeniz'de bir kuyu 300 milyon dolar civarında. Çok sondaj yapmak lazım."

Haber Ara