Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

'Turkish Airlines Open' Golf Turnuvası

'Turkish Airlines Open' Golf Turnuvası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 14:26:50

'Turkish Airlines Open' Golf Turnuvası
PGA European Tour'un final serisi ayaklarından ve Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "Turkish Airlines Open 2015" Golf Turnuvası, yarın Antalya'da başlayacak.

Serik ilçesi Belek Turizm Bölgesi'ndeki Montgomerie Maxx Royal golf sahasında düzenlenecek turnuva öncesi gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, PGA European Tour Operasyon Direktörü Keith Waters, THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat ve dünyaca ünlü golf oyuncusu Rory McIlroy katıldı.

Toplantıda konuşan Ağaoğlu, turnuvaya 78 sporcunun katılacağını ve 7 milyon dolar ödül dağıtılacağını belirtti. Turnuvaya dünya çapında ilgi gösterildiğine dikkati çeken Ağaoğlu, "Avrupa'nın en iyi golfçülerine ev sahipliği yaptık. Önümüzdeki yıllarda da golfün en iyilerine ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Golfün Antalya'ya büyük katkısı bulunduğunu vurgulayan Ağaoğlu, Belek bölgesinin, Avrupa'nın en iyi golf destinasyonlarından olduğunu söyledi. Golf oynayan turist sayısı dünyada azalmasına rağmen, Belek bölgesine gelenlerin sayısının her yıl ortalama yüzde 5 arttığının altını çizen Ağaoğlu, yatırımcıların bölgeye ilgi gösterdiğini ve 23 yeni saha yapılacağını vurguladı.

Golfün hem sporcuya hem de turizmciye en çok para kazandıran sporlardan olduğunu dile getiren Ağaoğlu, "Geçtiğimiz yıl Belek bölgesine 130 bin kişi golf oynamak için geldi ve 200 milyon avro civarında gelir getirdi. Bu çok güzel bir rakam" diye konuştu.

- Waters: "Güzel bir turnuva olacak"

PGA European Tour Turnuva Direktörü Keith Waters ise bölgedeki şiddetli yağış nedeniyle sahalarda sorunlar yaşandığını vurgulayarak, "Bazı çukurlar hasar gördü. Tamiri için gösterilen çabaya teşekkür ederim. Güzel bir turnuva olacak" ifadelerini kullandı.

THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, turnuvaya 3 yıl daha sponsor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Golf sporuna desteklerini sürdüreceklerini anlatan Bolat, golfü geliştirmek ve tanıtmak için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

- Mcllroy: "Sezonu iyi kapatmak istiyorum"

Dünyaca ünlü golf oyuncusu Rory Mcllroy ise turnuvada bulunduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Geçen yıl sakatlık yaşadığını hatırlatan Mcllroy, sakatlığının geçmesinin ardından iyi çalıştığını ve eski performansını yakaladığını dile getirdi. Mcllroy, "Bu turnuvada seviyemi göreceğim. Son 3 turnuvadan birini kazanmayı hedefliyorum. Kendimi yılın sonunda daha iyi hissettirecek sonuçlar almak istiyorum" diye konuştu.

Diğer golf oyuncularının neler yaptığından çok kendisine konsantre olduğuna dikkati çeken Mcllroy, "Antrenmanlarda istediklerimi yapamıyorum. Buna odaklanmak istiyorum. Biraz daha oyuna asılmak istiyorum. Performans olarak tekrar yükselmek istiyorum" dedi.

Mcllroy, Türkiye'deki sahaların ve otellerin oldukça kaliteli olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara