Dolar

32,4967

Euro

34,7754

Altın

2.491,27

Bist

9.561,01

Turki Al-Faisal: İsrail ile normalleştirmeyi planlamıyoruz

Suudi istihbaratının eski başkanı Prens Turki el Faysal, ülkesinin İsrail ile normalleşmeye hazırlanmadığını ve Suudi Arabistan'ın güvenilirliğinin İsrail Başbakanı Netanyahu'nunkinden 'çok daha yüksek' olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-04 16:05:31

Turki Al-Faisal: İsrail ile normalleştirmeyi planlamıyoruz

Suudi istihbaratının eski başkanı Prens Turki el Faysal, ülkesinin işgal devleti İsrail ile normalleşmeye hazırlanmadığını ve Suudi Arabistan'ın güvenilirliğinin İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nunkinden "çok daha yüksek" olduğunu söyledi.

El Faysal'ın yorumları, Amerikan haber kanalı CNN ile yaptığı bir röportajda geldi. İsrail Başbakanı Netanyahu'yu "yalancılıkla" suçlayan Faysal, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Netanya arasındaki görüşmeyi de yalanladı.

Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan, görüşmeyi tamamen reddetti ve “Ne yazık ki medya, İsrail'den gelenleri takip ediyor ve Krallık'tan yapılan açıklamalara yer vermiyor" dedi.

Suudi Bakan Farhan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Krallık bu görüşmeyi yalanladı ve Krallığın güvenilirliğinin, ülkesinde İsrail halkına çeşitli konularda yalan söylemekle suçlanan Netanyahu gibi bir kişinin inandırıcılığından çok daha yüksek olması gerektiğine inanıyorum, öyleyse nasıl bir yalancıya inanabilirler.”

Suudi Arabistan ile İsrail arasında normalleşme hazırlıkları olup olmadığı sorusuna yanıt olarak El Faysal, "Hiçbir şeye hazırlık yok. Krallığın sabit bir konumu var ve Kral Şura Konseyi'ne yaptığı konuşmada Filistin meselesinin ilk krallığın meselesi olduğunu ve krallığın Arap barış girişimine bağlı olduğunu belirtti" dedi.

Kaynak: CNN

Haber Ara