Dolar

32,5873

Euro

34,7911

Altın

2.498,58

Bist

9.457,23

Türkeş'ten Erdoğan'a: Magna Carta’dan beri cezalar geriye yürümez

Erdoğan ve Türkeş arasında Bakanlar Kurulu'nda geçen bir konuşma basına yansıdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 10:35:45

Türkeş'ten Erdoğan'a: Magna Carta’dan beri cezalar geriye yürümez

Tuğrul Türkeş Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda idama karşı olmasını açıklaması üzerine Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi konuyu bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi şunları yazdı:

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda, idama karşı olduğunu açıkladı. Türkeş bu düşüncelerini 31 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında da açıklamıştı. Bakanlar Kurulu toplantısında idam konusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme getiriyor.

Tuğrul Türkeş, "İdamı getirseniz bile Öcalan'ı da Gülen'i de asamazsınız" diye söze başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niye" dercesine bakınca, "Çünkü Magna Carta'dan beri cezalar geriye yürümez" diyor. Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu üyeleri Türkeş'i ilgiyle dinliyor. "Hem idamı getirmiş oluruz hem de infazını yapamayız. Ama idamı getirirsek, görüntümüz bozulur. Bizi hemen Avrupa Konseyi'nden ihraç ederler, NATO'dan çıkarırlar." Türkeş'in bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO'dan nasıl çıkarırlar? ABD'de idam var" diyor. Tuğrul Türkeş, "ABD'de başından beri öyle. NATO kurulmadan önce de idam vardı, sonra da değiştirmediler. Onların hukuku ayrı. Ama biz baştan beri kıta Avrupa'sının hukukuna tabiyiz" diye sözlerine açıklık getiriyor. Avrupa Birliği konusunda dikkat çekici çıkışlarıyla tanınan bir bakan ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ile görüşmesinde, "İdam gelirse ben ret oyu vereceğim" diye kesin bir dil kullanıyor.

Haber Ara