Dolar

32,5641

Euro

34,7152

Altın

2.488,58

Bist

9.524,59

Türkeş teklifi neden kabul ettiğini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, tevdi edilen görevler, bağlı kurumlar ve güncel konularla ilgili Başbakanlık Yeni Bina'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 14:47:22

Türkeş teklifi neden kabul ettiğini açıkladı

Türkeş, Başbakan Davutoğlu'ndan gelen bakanlık teklifini neden kabul ettiğini anlattı. Türkeş, "Önce ülkem, milletim sonra partim dedim" ifadelerini kullandı.

Türkeş, şunları söyledi:

ÖNCE ÜLKEM, MİLLETİM SONRA PARTİM DEDİM

Şehitlerimizin kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimin yenilenmesinin kararının ardından Sayın Davutoğlu'na seçim hükümet kurma görevi vermiştir. Sayın Davutoğlu şahsıma bakanlık teklifinde bulunmuştur. Her fırsatta dile getirdiğim ve parti olarak getirdiğimiz önce ülkem, milletim sonra partim dedim. Anayasal bir yükümlülük gereği böyle bir görevi üstlendiğimi kendilerine ilettim. Devletin menfaatleri her şeyin üzerindedir. Bunun akabinde 29 Ağustos'ta başbakanlık görevini devir almış bulunmaktadır.

"ÜLKEMİZ KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇMEKTEDİR"

Ülkemiz kritik bir dönemden geçmektedir. Bölücü terörün azdığı bu dönemde ülkenin güvenliği ülkemizin birinci ve en hayati önceliğidir. Böylesi kritik bir dönemde görev üstlendiğimi son derece önemsemediğimi ve kararlı olduğumu vurgulamak istiyorum.

İlk yurt dışı ziyaretimi KKTC'ye yapacağım. Sayın KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya ziyaret etmek istediğimi ilettim o da memnuniyetle karşıladı.

Haber Ara