Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Türkeş'in darbe gecesi unutamadığı görüntü

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, Londra'da konuştu, 15 Temmuz darbe gecesi unutamadığı görüntüyü konuklarla paylaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 12:08:46

Türkeş'in darbe gecesi unutamadığı görüntü

Tuğrul Türkeş, darbe gecesi yol açıkken dümeni kırıp, taksinin üzerinden geçen tankı unutamadığını söylüyor. 

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, İngiltere'ye düzenlediği ziyaretinde Londra'daki Türk toplumunun temsilcileri ile bir araya geldi. Türkeş yaptığı açıklamada, "FETÖ'nün arkasında başkaları var demek, suçlarını hafifletir" dedi.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in yanı sıra, Büyükelçilik çalışanları, Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve işadamları katıldı.

FETÖ'YE KUKLA DERSENİZ SUÇLARI HAFİFLER

Türkeş, Fethullah Gülen'in 15 Temmuz'daki darbe girişiminde sadece bir kukla olduğunu söyleyerek arkasında başka güçler aramanın yanlış olacağını söyledi. Türkeş şöyle konuştu; "Bunun hiçbir mazereti olmaz. Bunlar gözü dönmüş bir güruh. Bunları kukla yaparsanız, arkasında şu güçler, bu güçler var derseniz, bunların suçu hafifler. Bunlar şeytan, iblisin kendisi. Bunlar planladı, bunlar yaptı. Bir yanılgının içine düşmeyelim. Bu asker üniformasındaki çete, bizimle aynı dinden görünen bu çete, ülke yönetimine şiddetle el koymaya kalktı. Nokta. Suçlusu da bunlar, beyin de bunlar, cezasını çekmesini gerekenler de bunlar.

MESLEĞİ YÜZÜNDEN HAPİSTE OLAN GAZETECİ YOK

Avrupa liderlerinin Türkiye'deki darbe girişiminin ardından verdiği tepkilerle ilgili konuşan Türkeş, sadece İngiltere'nin resmi anlamda Türkiye'ye bir geçmiş olsun ziyareti yaptığını, diğer Avrupa ülkelerinden ise böyle bir girişimin gerçekleşmediğini söyledi. "Demokrasiye inanıyorsanız, insan haklarına inanıyorsanız, o zaman bana da geçmiş olsun diyeceksin, benim demokrasime güç veren beyanlarda bulunacaksın" diye konuşan Türkeş, bunların yerine Avrupa'nın Türkiye'de hapse giren gazetecilerle ilgili eleştirilerde bulunduklarını dile getirdi. Türkeş sözlerine şöyle devam etti: "Gazeteciler hapsediliyor diyorlar. Gazetecilik mesleğini yaparken hapsedilen bir isim söylesinler, ben bu söylediğim lafların hepsini geri alırım. 9 sene kadar Avrupa Konseyi'nde muhalefet partisi olarak görev yapmış birisiyim. Her gazeteciler hapsediliyor dediklerinde Adalet Bakanlığı'na sorarız. Önümüze bir liste gelir. Bu listedeki suçların içinde kaçakçılık var, hırsızlık var, adam öldürme var. Bu kişi gazetecilik kartı almış. Şimdi bu kişiye gazeteci mi diyeceğiz, suçlu mu diyeceğiz. Batıya bunu sormak lazım"

tank

TANKI SÜREN ŞEREFSİZ

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınmalarla ilgili konuşan Türkeş, gözaltına alınanların sayısının bir şey ifade etmediğini söyleyerek şöyle devam etti: "Üst ekip takip edildiğinde 25 - 30 bin kişiyi buluyorsunuz. Kimse aklına göre karar vermiyor. 30 bine yakın adamın birbiriyle diyalogları tespit edilmiş vaziyette. Bunları alacaksınız ki elleri ayakları rahat dursun. Suça karışmamış olanları salıvereceksiniz, suça karışanlara da gereken yapılacak. Bunun adedinin çok ya da az olması bir şey ifade etmez. Burada çok vahim, asker üniforması içindeki katiller var. Darbe gecesi unutamadığım bir görüntü var. Yol açık, tank gidiyor. Yanında taksi gidiyor. Tankı süren şerefsiz, taksinin üzerine kırıp, onun üzerinden geçip gidiyor. O ekmeğini kazanan taksiciden ne istiyorsun? Husumetin ne senin? Bu ülkeden nefret eden bir ekipsiniz siz. Bunların Müslümanlıkla alakası yok. Bunlar bizim dinimizdenmiş görünen tipler. Bunlar sapkın bir din anlayışı içinde, dikta rejimi getirmek isteyen bir güruh."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara