Dolar

32,5874

Euro

34,8486

Altın

2.495,32

Bist

9.633,34

'Türkeş hayal kırıklığı yarattı'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu AK Parti'de 3 dönemlik bakan ve vekillerin adaylığı için, 'Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı' ifadesini kullanırken Tuğrul Türkeş ile ilgili de yorumda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-20 12:57:41

'Türkeş hayal kırıklığı yarattı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı yaptı.

TUĞRUL TÜRKEŞ VE MERAL AKŞENER YORUMU

Tuğrul Türkeş'in AK Parti'den adaylığını ve Meral Akşener'in MHP'de liste dışı kalmasını değerlendirdi: "Meral Hanım siyasetin çok önemli bir figürüydü. Parlamentoyu yönetirken de son derece başarılıydı. Partisi ile yaşadığı sorunları bilmiyorum. Tuğrul Türkeş, pek çok çevrede hayal kırıklığı yarattı. Söylemlerini sık sık değiştirmesi, siyasette kendisine duyulan güveni temelden sarsmıştır."

''ESKİYE RAĞBET OLSA BİT PAZARINA NUR YAĞARDI''

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde AK Parti'nin aday listesi de vardı. AK Parti'de, 7 Haziran'da 3 dönem kuralına takıldığı için listelere giremeyen bazı bakan ve milletvekillerinin, 1 Kasım için aday gösterilmesini değerlendirdi: "Güzel bir atasözü vardı. ‘Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.' 13 yılda o ekip Türkiye'yi bu hale getirdi. AKP düşüş sürecine girmiştir. Artık topluma güven vermiyor. Çünkü AKP'nin artık bir özgür iradesi yok. AKP şu an, tutsak alınan bir siyasi parti konumunda."

''ONUN AÇISINDAN SÜRPRİZ DEĞİLDİ''

Kılıçdaroğlu aday listesinde yer almadığı için CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Murat Özçelik'e de seslendi. CHP Lideri, "Listelere girmeyişi onun açısından bir sürpriz değildi. Umuyorum hem siyasete, hem CHP'ye katkıları sürecektir” dedi.

Haber Ara