Dolar

32,4985

Euro

34,5748

Altın

2.476,14

Bist

9.550,70

Türkeş 15 gün içinde savunmasını yapacak

MHP'den tebdirli olarak kesin ihracı istenen Ankara Milletvekili Türkeş, 15 gün içinde Merkez Disiplin Kurulu'na sözlü veya yazılı savunmasını yapacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 14:49:28

Türkeş 15 gün içinde savunmasını yapacak

MHP'li Türkeş, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümette kabine üyesi olması teklifini kabul etmesinin ardından "tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması" için MDK'ya sevk edilmişti.

MHP tüzüğüne göre MDK, Tuğrul Türkeş'in partiden ihraç edilmesi talebiyle ilgili en geç 15 gün içinde takibat başlatacak ve konuyu en geç iki ay içinde görüşerek karara bağlayacak. Aksi halde konu, Türkeş'in lehinde kesinleşmiş sayılacak. MDK, partiden kesin çıkarma kararları için üye tam sayısının çoğunluğu ile karar almak zorunda.

Sözlü ya da yazılı savunma verecek 

Türkeş, savunmaya davet yazısının tebliğinden itibaren 15 gün içinde MDK'da kendisini sözlü veya yazılı savunabilecek. Ancak seçimlerde ve herkesin gözü önünde veya yayın yoluyla işlenen disiplin suçlarında bu süre 7 gün olarak belirleniyor.

Sözlü yapması durumunda Türkeş'in savunması tutanakla tespit edilecek. Türkeş, süresi içinde savunma yapmazsa bu hakkından vazgeçmiş sayılacak. Savunmaya çağrı, Disiplin Kurulu Başkanlığınca yazılı olarak yapılacak. 

Disiplin organınca verilen cezalara ilişkin kararlar, gerekçeleri ile beraber en geç 30 gün içinde Türkeş'e tebliğ edilecek. MDK kesin çıkarma kararı verirse Türkeş, bir daha partinin üyesi ve adayı olamayacak ve partinin hiçbir organında görev alamayacak. 

30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesine itiraz 

Tuğrul Türkeş, MDK tarafından verilecek karara tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde itiraz edebilecek. MDK, itirazı en geç 15 gün içinde sonuçlandırmak zorunda. Türkeş, hakkında partiden kesin çıkarma cezası verilmesi durumunda, parti itiraz yollarını kullandıktan sonra nihai karar niteliğindeki son karara karşı 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesine itiraz edebilecek.

Türkeş, partideki görevinden alındı

Partiden tedbirli olarak kesin çıkarma talebiyle MDK'ya sevk edilen Türkeş, parti tüzüğüne göre, partideki görevinden alınarak derhal görevinden uzaklaştırıldı. Türkeş, hakkında verilen tedbir kararına 3 gün içinde itiraz edebilecek. Türkeş'in bu talebi, MDK tarafından 7 gün içinde karara bağlanacak. MDK'nın tedbiri kaldırması veya tedbiri kaldırma isteğinin reddedilmesi kararı kesin olacak. MDK kararını verinceye kadar Türkeş, partideki görevine devam edemeyecek.

MDK'nın partiden kesin çıkarma kararı alması durumunda Türkeş'in ismi parti kayıtlarından kayıtlı bulunduğu il ve ilçe başkanlığı tarafından silinecek. 

Haber Ara