Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası

Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-10 01:03:35

Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası
Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası, 300 denizcinin katılımıyla Alaçatı'da yapıldı.

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Gökhan Çarmıklı, Mahmut Özgener, Can Kestelli, Erkut Soyak, Turgut Konukoğlu, Suat Evren, Murat Aslan ve Necmettin Tüfekçi, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen ile sanatçı Engin Altan Düzyatan'ın aralarında bulunduğu 60 balıkçı teknesi 6-9 Ekim günü Alaçatı Marina'dan Çeşme sularına açılarak oltalarıyla büyük balık avına çıktı.

Yapılan yarışlardan sonra hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucunda Turgut Konukoğlu ve Burak Parlak'tan oluşan "Dorado" teknesi ekibi yakaladıkları 65 kilo 640 gram Bluefin orkinos ile 7 bin 500 lira para ödülü ve "En büyük balık" kategorisini kazanarak, turnuvanın şampiyonu oldu.

İsmet Aslan, Ece Şule Aslan, Ata Aslan, Mehmet Berberoğlu ve Cemre Atik'ten oluşan "Amaze" 2 teknesi ekibi yakaladıkları 59 kilo 440 gram Bluefin orkinos ile turnuvanın ikincisi oldu ve 4 bin lira para ödülü kazandı.

Feridun Bigalı, Yavuz Ölken, Muammer Gargun, Cemal Mert Bigalı'dan oluşan "Mist" teknesi ekibi ise yakaladıkları 55 kilo 740 gram Bluefin orkinos ile turnuvanın üçüncüsü oldu. Ekip, 2 bin 500 lira para ödülü kazandı.

- Ödülleri 15 Temmuz Yardımlaşma Derneği ve Giza Vakfı'na bağışladı

Konukoğlu, bu ödülü kazanmak için 7 yıldır yarıştığını belirterek, "Podyuma çıkmak bugüne kısmet oldu. Bu bence çok büyük bir şans meselesi. Bugün şans sadece bana güldü. Herkes çok uğraştı. Burada olduğum için çok mutluyum. Ekibime çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki bu bir kişinin yaptığı bir şey değil." dedi.

Ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğine değinen Konukoğlu, "Kazandığımız ödülleri 15 Temmuz Vakfı'na ve burada sokaktaki kimsesiz hayvanlara yardım eden Giza Vakfı'na destek olmak için bağışlıyorum." diye konuştu.

Turnuvanın onuncu yılının değerlendirmesi olarak yapılan puanlama neticesinde ise birinci olan "El Quizo" teknesi kaptanı Ali Ömer Atay ve tüm takım üyelerine altın madalya, ikinci olan "Dorado" teknesi ekibi kaptanı Turgut Konukoğlu'na gümüş madalya, üçüncü olan "Espadon" teknesi kaptanı Berent Akdemir'e gümüş madalyaları takdim edildi.

Turnuva kutlama yemeği ve Emir Ersoy Projecto Cubano konseri ile sona erdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara