Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Turkcell'liler bayram kutlamalarını BiP'te ücretsiz yapacak

Kurban Bayramı boyunca BiP üzerinden sevdiklerini arayan, görüntülü görüşme yapan Turkcell'liler, internet kotaları düşmeden sohbet edebilecek.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-29 10:16:50

Turkcell'liler bayram kutlamalarını BiP'te ücretsiz yapacak
Kurban Bayramı boyunca BiP üzerinden sevdiklerini arayan, görüntülü görüşme yapan Turkcell'liler, internet kotaları düşmeden sohbet edebilecek.

Bayramda sevdiklerinin yanına gidemeyenler, Türkiye'nin iletişim ve yaşam platformu BiP üzerinden yapacakları görüşmelerle hasret giderecek. Bayram boyunca BiP'ten yapılan sesli ve görüntülü görüşmeler, Turkcell abonelerinin internet kotasından düşmeyecek, üstelik kazandıracak. BiP Keşfet bölümünde yer alan #senyapdiye kanalına gelenler bayram boyunca 30 dakika sesli ve görüntülü görüşme yaparak günlük 1 GB kazanabilecek. Ayrıca bu bayramda da pamuk eller BiP'e gidecek. Sevdiklerine harçlık vermek isteyenler Paycell altyapısını kullanan BiP'le cepten cebe kolayca dijital harçlık gönderebilecek. Kullanıcılar BiP üzerinden harçlık gönderebilmek için, iBAN ya da hesap numarası gibi karmaşık bilgiler kullanmadan, herhangi bir zaman veya mekan kısıtlamasına takılmadan, bir tek telefon numarası ile kolaylıkla para transferi yapabilecek.

Kurbanlıkların küpe sorgusu BiP'te

BiP'in Keşfet bölümündeki küpe sorgulama servisi sayesinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kimlik bilgilerine cepten anında ulaşılabilecek. Satışa sunulan kurbanlıkların kulaklarındaki küpe numaralarını Tarım ve Orman Bakanlığı'nın BiP'teki kanalı "Küpe Sorgulama Servisi" üzerinden sorgulayanlar, o hayvanın cinsi, doğumu, nereli olduğu, hangi çiftlikte yetiştirildiği gibi bilgilere kolayca erişebilecek. Aşı ve ilaçlama gibi bilgilerin de sorgulandığı bu kanal sayesinde hayvanların kurbanlığa uygun olup olmadığı da anlaşılabiliyor.

Türkiye, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda da BiP üzerinden bayramlaşmayı tercih etmişti. Bayram boyunca BiP'ten yapılan toplam arama sayısı 2 katına çıkarken, toplam sesli ve görüntülü görüşme süresi de yüzde 35 artmıştı. Sevdiklerinin bayramını kutlamak için BiP'i seçen kullanıcılar, en fazla İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Adana ve İzmir illerinden arama yapmıştı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara