Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

Turkcell İnsan Kaynaklarına mükemmeliyet ödülü

GNÇYTNK ve Çalışan Yolculuğu programları Almanya ve İngiltere'de ödüle layık görüldü

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 12:35:31

Turkcell İnsan Kaynaklarına mükemmeliyet ödülü
Turkcell, GNÇYTNK ve Çalışan Yolculuğu programlarıyla Almanya ve İngiltere'de iki otorite tarafından ödüle layık görüldü.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, yenilikçi uygulamalarla işe alım ve çalışan yolculuğu süreçlerine yeni bir perspektif kazandıran şirket, başarılı programları nedeniyle üst üste iki ayrı ödülün sahibi oldu.

Turkcell, Avrupa'nın İK alanındaki en önemli organizasyonlarından European Excellence Awards in HR'da, GNÇYTNK ile "Kariyer ve İşe Alım" kategorisinde küresel markaları geride bırakarak mükemmellik ödülünü kazandı. Turkcell bu organizasyonda aynı zamanda "İK Analitiği" kategorisinde ilk üçe girdi.

Şirket bu gelişmenin hemen ardından Çalışan Yolculuğu programıyla da The Peer Awards for Excellence ödül töreninde "Bölge" kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam, Turkcell'in attığı her başarılı adımın temelinde insan faktörünün olduğunu bildirdi.

İşe alım sürecinden itibaren çalışanlarına mükemmel İK deneyimi yaşatmak istediklerini belirten Sağlam, sahip oldukları teknoloji gücünün de desteğiyle yeni uygulama ve programları hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Sağlam, konuyla ilgili şunları da kaydetti:

"BiP üzerinden yapılan bir mesajla işe başvurmak, ofise gelmeden iş görüşmesi yapabilmek, VR teknolojisiyle eğitim almak, işe başladıktan sonra sunulan olanaklarla zaman ve yer bağımsız çalışabilmek, kişiye özel performans sistemiyle en doğru şekilde değerlendirilmek, ödüllendirilmek ve daha sıralayabileceğimiz pek çok uygulama bugün Turkcell'de hayatta. Bununla birlikte hayata geçirdiğimiz ve sektöre örnek olan programlarımıza olan yoğun ilgi de bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İkinci dönemini başlattığımız GNÇYTNK programına bu yıl 83 bin kişi başvurdu. Bu, genç yetenekler tarafından tercih edildiğimizin en büyük ispatı. Bu bağlamda uluslararası platformda kazandığımız iki ödül, çalışmalarımızın başarısını bir kere daha tescillemiş oldu. Bu nedenle çok mutluyuz."


- İş hayatı GNÇYTNK ile yeniden tanımlanıyor


İkinci dönemi başlayan ve aday seçimi aşaması süren GNÇYTNK, gençler için çalışma dünyasını yeniden tanımlıyor. BiP ile başvuru, online oyunlar ve video soru gibi uygulamalar sunan program, bu yıl da gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

GNÇYTNK'te başvurular online olarak ya da BiP üzerinden sadece bir mesaj atarak yapılabiliyor. Başvuru sonrası gençler mobil telefon, tablet ya da bilgisayarları üzerinden oynayabilecekleri online oyunlarla kendilerini gösteriyorlar.

Oyunu başarıyla tamamlayan adaylara, web tabanlı uygulama üzerinden video sorular gönderiliyor. Adayların çektikleri videoyla bu soruları yanıtlamaları isteniyor. Devamında ise sırasıyla tamamlanan İngilizce testi, grup ve birebir mülakatların ardından gençler Turkcell'de GNÇYTNK olmanın ayrıcalığını yaşamaya başlıyorlar.

Daha sonra ise GNÇYTNK programıyla işe alınan gençler, Turkcell'e uyum sağlamaları amacıyla Turkcell Akademi tarafından hazırlanan eğitim programına dahil oluyor. Aynı zamanda Massachusetts Institute of Technology ile gerçekleştirilen öncü işbirliği kapsamında, MIT-Turkcell Innovation & Leadership Bootcamp adlı programa katılıyor.

Çalışanlarına mükemmel İK deneyimi yaşatmayı amaçlayan Turkcell, standart iş yeri koşullarından çok daha fazlasını sunmak ve çalışanlarının iş yerinden tüm beklentilerini karşılamak için Çalışan Yolculuğu programını hayata geçirdi.

Turkcell çalışanlarına sunulan tüm hak ve olanakları bir çatı altında toplayan Çalışan Yolculuğu ile her Turkcell'li işe başladığı ilk günden itibaren kendisine özel sağlanan olanaklardan faydalanmaya başlıyor.

Mobil ve esnek çalışma, şirket içi ve dışı sosyal aktiviteler, açık platformlar, ödüllendirme, yenilenme izni ve eğitim organizasyonları bu kapsamda yer alan uygulamalardan sadece birkaçını oluşturuyor.

Haber Ara