Dolar

32,5583

Euro

34,8913

Altın

2.434,67

Bist

9.645,02

Turkcell, Alcatel-Lucent'le iş birliği yaptı

Turkcell, Alcatel-Lucent'le iş birliği yaptı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-08 12:56:27

Turkcell, Alcatel-Lucent'le iş birliği yaptı
Turkcell, Alcatel-Lucent grup şirketi Nuage Networks ile yeni nesil şebeke altyapıları ve bu altyapılardan sağlanacak servisler konusunda iş birliğine gitti.

Şirket açıklamasına göre, Turkcell, yeni nesil şebeke altyapılarını Yazılım Tanımlı Şebeke (SDN) mimarisine taşıyarak müşterilerine yeni nesil servisler sunmak üzere Alcatel-Lucent grup şirketi Nuage Networks ile çalışmaya başladı. İş birliği sayesinde Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) ve şebeke kaynaklarının eşzamanlı otomasyonu sağlanarak sektörde ilk olacak yeni nesil servisler hayata geçirilecek.

İki şirket arasındaki iş birliği kapsamında ilk olarak SDN tabanlı yeni nesil servisleri kurumsal müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirebilmek için test ve geliştirme çalışmalarına başlanacak. Bu çalışmayla birlikte ICT ve network kaynaklarının eşzamanlı otomasyonu sağlanarak, kurumların talepleri doğrultusunda servislerin saniyeler içerisinde devreye alınabilmesi mümkün olacak. Turkcell kurumsal müşterileri, sağlanacak yeni nesil şebeke çözümleri sayesinde ICT yatırım maliyetlerini daha da düşürebilecek.

Yeni servislerle birlikte kurumların bünyelerindeki ICT, güvenlik ve network fonksiyonları sanallaştırılacak ve sanallaşmış bu fonksiyonlar Turkcell'in veri merkezi altyapısında yine bu kurumlara özel olarak tasarlanmış servis zincirleri şeklinde hizmet verecek.

-"Kurumlar, kaynaklarını ICT'ye değil kendi işlerine yönlendirecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, iş birliğiyle yeni nesil şebeke servislerini müşteri deneyimi açısından yeni bir boyuta taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. Kuruöz, şunları kaydetti:

"Kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarından yola çıkarak, her bir müşterimizin ihtiyacına özel çözümler sunmak amacıyla SDN teknolojisinden faydalanarak yeni nesil şebeke ve veri merkezi çözümlerini oluşturacağız. Bu yeni nesil çözümler sayesinde kurumlar ICT alt yapıları için büyük kaynaklar ayırmak yerine bu yatırımları kendi işlerine yönlendirerek verimliliklerini artırabilecek."

Alcatel-Lucent Türkiye-Azerbaycan Genel Müdürü Önder Sönmez de "Türkiye'de gelişmiş teknolojik ürün ve servisler sunan Turkcell'le çalışmanın heyecanını yaşıyoruz. Turkcell'in üstün şebekesindeki sanallaştırma hedefleri ile Nuage Networks'ün vizyonu aynı eksende seyrediyor. Dolayısıyla Turkcell'le birlikte pazarda çığır açacak yeni servisleri sunmak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara