Dolar

32,4830

Euro

34,8549

Altın

2.480,06

Bist

9.530,47

Türkçe konuştuğu için dayak yedi

Kanada'da dünyaca ünlü bir kahvecide oturan Türk kökenli bir kişinin telefonda Türkçe konuştuğu için dayak yediği öne sürüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 14:49:44

Türkçe konuştuğu için dayak yedi

Kanada'nın Vancouver şehrinde Türkiye'de de şubeleri bulunan popüler kahve zincirinde vakit geçiren Türk kökenli Kanada vatandaşı Dino Demir, telefonla görüştüğü sırada Türkçe konuşması üzerine kafede oturan iki müşterinin dikkatini çekti. Ellerinde bira şişesi tutan müşteriler, Demir'e "Hem yabancı dil konuşuyorsun hem bu ülkeye geliyorsun, ülkene dön, defol!" dedi.

Kendisine sataşanları kamu alanında içki içmemeleri gerektiği konusunda uyaran Demir, ağız dalaşına girdiği saldırgan müşterlier tarafından yumruklandı.

Demir yaptığı açıklamada "Firmada çalışan diğer iki yetkili de Türkçe konuştuğum için bana karşı öfkeli görünüyorlardı" dedi.

Kanada televizyonu CTV'ye konuşan Demir, Türkçe konuştuğu için hedef yapıldığını ama kendisinin vergisini ödeyen "gururlu" bir Kanada vatandaşı olduğunu ifade etti. Demir, ayrıca çok kültürlü bir ülkede böyle bir nefret suçunun işlenmesinin acı olduğunu dile getirdi.

Vancouver polisi eylemin nefret suçu olup olmadığını araştırıyor.

Haber Ara