Dolar

32,5052

Euro

34,9136

Altın

2.438,25

Bist

9.705,90

'Türkan Sultan'a Osmaniye'de yoğun ilgi

'Yaşar Kemal Buluşmaları' kapsamında Osmaniye'ye gelen ünlü oyuncu Türkan Şoray, bir alışveriş merkezinde düzenlenen söyleşi öncesi vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı- Yaşar Kemal'in 'Yılanı Öldürseler' romanından esinlenerek, kendisinin yönetmenliğini yaptığı aynı isimli filmin gösterimine de katılan Şoray, filmin yönetmenliğini yapmasını Yaşar Kemal'in istediğini öğrenince şaşkınlığ

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-20 20:52:21

'Türkan Sultan'a Osmaniye'de yoğun ilgi
Ünlü oyuncu Türkan Şoray, Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal'in anıldığı, "Yaşar Kemal Buluşmaları"na katılmak üzere geldiği Osmaniye'de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şoray, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hayranları nedeniyle, yürümekte zorlandı.

Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla tanınan Türkan Şoray, Osmaniye'de düzenlenen "Yaşar Kemal Buluşmaları" kapsamında kente geldi. Şoray, bir alışveriş merkezinde düzenlenen film gösterimi ve söyleşiye katıldı.

Şoray, söyleşinin yapılacağı salona giderken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarını kırmayan ünlü oyuncu, zaman zaman vatandaşları uzaklaştırmak isteyen güvenlik görevlilerini uyardı.

Söyleşi ve film gösteriminin yapılacağı salona güçlükle ulaşan Türkan Şoray, salona alkışlar eşliğinde girdi. Söyleşinin moderatörlüğünü yapan yönetmen Nebil Özgentürk, etkinlikte 3 gün boyunca Yaşar Kemal'i adına yaraşır şekilde ve doğduğu topraklarda anacaklarını belirtti.

Yönetmenliğini Türkan Şoray'ın yaptığı ve senaryosunun Yaşar Kemal'in romanından alındığı "Yılanı Öldürseler" filmiyle ilgili anılarını aktaran Şoray, filmin yönetmenlik teklifinin Yaşar Kemal'den çıktığını öğrenince şaşkınlık yaşadı.

Yaşar Kemal'i çocukluğundan beri sevdiğini ve bu film sayesinde kendisiyle tanışma şansı bulduğunu vurgulayan Şoray, filmin hem yönetmeni hem oyuncusu olmaktan, büyük gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.

Haber Ara