Dolar

32,6101

Euro

34,9150

Altın

2.508,08

Bist

9.524,59

Türkan Elçi’den şikayet dilekçesi

Diyarbakır'da 28 Kasım'da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Diyarbakır Barosu'nda basın toplantısı düzenledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-25 19:39:24

Türkan Elçi’den şikayet dilekçesi

Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçeyle başvuruda bulunarak, "Gerek eşim Tahir Elçi hakkında soruşturma başlatan savcı, gerek yakalama kararı veren hakim ve gerekse de bu kararı infaz eden emniyet mensupları ve siyasi iradeden şikayetçiyim" dedi.
Toplantıda konuşan Elçi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdiğini belirterek, "Dünyada bir insanın vereceği, bir şikayet dilekçesinin eşinin öldürülmesiyle ilgili olması kadar üzücü bir durum olmasa gerek. Bildiğiniz üzere Tahir Elçi 28.11.2015'te menfur bir saldırı ile katledildi. Menfur cinayetin benim ve çocuklarımızın üzerinde bıraktığı etkiyi anlatmak, yazdığım bu dilekçenin konusu değildir. Bu katlediş özelde benim ve çocuklarımın genelde toplum üzerine umutlara dair barışa ve güzel yarınlara yaşamaya dair duyguların yok edildiği yönündeki tesiri bilimsel makalelere edebi eserlere ilham olabilecek büyüklükte bir etkiye sahiptir. Tahir Elçi, bana korkmayayım diye çok fazla anlatmıyordu. Eşimin CNN Türk'te yaptığı açıklamadan dolayı hakkında soruşturma açılması nedeniyle hedef haline getirildiğini düşünüyorum. Çünkü olaydan bir hafta sonra İstanbul'a gittiğimizde yolumuzu kesen bazı kişiler ‘Siz TV'de ne demek istediniz, ülke bölünecek mi?' diye sordular. Bu şekilde serzenişte bulunarak rahatsızlıklarını dile getirdiler. Medyada gözaltına alınmasıyla ilgili çok fazla haber yapılıyordu. Olayın bu şekilde büyütülmesi nedeniyle olayın vahametini anlamıştık. Ben eşime korkularımı anlattım ancak o cevap vermiyordu. Sadece tedirgin olduğunu anlıyordum" dedi.

Bir televizyon kanalındaki sözleri nedeniyle Tahir Elçi'nin hedef haline getirildiğini söyleyen Türkan Elçi, şöyle devam etti:

"İfade ettiğim gibi oluşturulmaya çalışılan bu atmosferin sıcaklığı, sosyal medyadaki tehditlerde ifadesini bulmuştur. Toplumdaki ultra/milliyetçi/nasyonel kesimlerin bu histerisine vesile olan, gerek eşim Tahir Elçi hakkında soruşturma başlatan savcı, gerek yakalama kararı veren hakim ve gerekse de bu kararı infaz eden emniyet mensupları ve siyasi iradeden şikayetçiyim. Devlet nezdinde protokoldeki sıralamada bir yere sahip olan bu kişiye ilgili makamlarca resen koruma verilmemiş, yapılan tehditler görmezden gelinmiştir."

Haber Ara