Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Türk Yıldızları, Yozgat'ta gösteri yapacak

Türk Yıldızları, Yozgat'ta gösteri yapacak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 15:43:56

Türk Yıldızları, Yozgat'ta gösteri yapacak
Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, havacılık tanıtım faaliyeti kapsamında 26 Temmuz'da Yozgat'ta gösteri yapacak.

Vali Abdulkadir Yazıcı, valilikte düzenlenen koordinasyon toplantısında, Türk Yıldızları'nın dünyanın sayılı akrobasi timlerinden olduğunu söyledi.

Türk Yıldızları'nın yaptığı gösterinin insanlara büyük coşku verdiğini belirten Yazıcı, timin Yozgat'ta ilk kez gösteri sunacağını bildirdi. Yazıcı, "26 Temmuz'da Yozgat'ta, bir panayır havasında, tüm ilçelerimizden de vatandaşlarımızın katılımını sağlayarak geniş kapsamlı etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi.

Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Binbaşı Şenol Çetin de Türk Yıldızları'nın geçen haftalarda Finlandiya, Polonya ve Romanya'da gösteri yaptığını anımsatarak, "Pazartesi günü yurda döndük. Ayağımızın tozuyla buraya gelerek, Yozgat'ta ilk kez düzenleyeceğimiz gösterimiz için koordinasyon toplantısında bir araya geldik" diye konuştu.

Türk Yıldızları Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Selim Şensoy da Türk Yıldızları'nın, Türkiye Cumhuriyeti'ni en iyi şekilde temsil etmeyi, Türk Hava Kuvvetlerinin disiplin ve kabiliyetini anlatmayı, gençlerin havacılığa sevgisini artırmayı amaçladığını vurguladı.

Şensoy, "Türk Hava Kuvvetlerinin milli takımı Türk Yıldızları olarak Yozgat Valiliğinin daveti ve komutanlığımızın emriyle 26 Temmuz'da Yozgat'ta gösteri yapmayı planlıyoruz. Şimdiden bu gösteriye tüm Yozgat halkımızı davet ediyoruz. Gösterimizi Kayseri'den kalkacak 7 süpersonik savaş uçağıyla icra edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şensoy, gösteri saati ve yerini yapacakları keşif sonrasında duyuracaklarını kaydetti.

Haber Ara