Dolar

32,5837

Euro

34,8273

Altın

2.499,54

Bist

9.458,65

'Türk yargısı görevini kötüye kullandı'

Gazetecileri Koruma Komitesi Direktörü Simon, Can Dündar'a verilen 5 yıl 10 aylık hapis cezasını değerlendirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-07 04:39:06

'Türk yargısı görevini kötüye kullandı'

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Direktörü Joel Simon, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da şikâyetçisi olduğu davada MİT TIR'larına ilişkin haber ve yazıları için hapis cezasına çarptırılmasını eleştirdi.

Amerikanınsesi.com'da yer alan habere göre; Devletin gizli kalması gereken sırlarını açıklamaktan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın 5 yıl 10 ay ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün de aynı suçtan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına uluslararası örgütlerden tepkiler sürüyor.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Türkiye'de Cumhuriyet'in iki gazetecisine verilen hapis cezasını kınadıklarını açıkladı. Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Direktörü Joel Simon, yaptığı açıklamada, iki gazetecinin Türkiye'nin Suriye'deki gruplara silah sevk ettiği iddialarını yazdıkları için yargılandığını gerçek suçlunun görevini kötüye kullanan Türk ceza sistemi olduğunu söyledi.

‘ASIL YARGILANAN TÜRK CEZA SİSTEMİYDİ" 

Türkiye'de mahkemenin iki gazeteciye hapis cezası kararına çok sert tepki gösteren Simon, “Türkiye'nin önde gelen gazetecileri Can Dündar ve Erdem Gül'e bugün hukuk dışı bir şekilde hapis cezası verildi. Gerçekte yapılan mahkemede görevini kötüye kullanan Türk ceza sistemi yargılandı” dedi.

CPJ, ayrıca mahkemenin karar için verdiği arada, NTV kameramanı Yağız Şenkal'ın hafif yaralandığı Can Dündar'a yapılan silahlı saldırıyı da kınadı.

Haber Ara