Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Türk Telekom 5 alanda 'dünyanın en iyileri' arasında yer aldı

Türk Telekom, mobil ağ deneyimleri konusunda araştırma ve analizler yapan OpenSignal’ın açıkladığı “Mobile Network Experience Awards 2021” araştırmasında, 4 alanda “Yıldızı Yükselen Şirketler” ve bir alanda da “Küresel Yüksek Performans” listesine girdi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-09 12:11:20

Türk Telekom 5 alanda 'dünyanın en iyileri' arasında yer aldı

Türk Telekom, mobil ağ deneyimleri konusunda araştırma ve analizler yapan OpenSignal'ın açıkladığı “Mobile Network Experience Awards 2021” araştırmasında, 4 alanda “Yıldızı Yükselen Şirketler” ve bir alanda da “Küresel Yüksek Performans” listesine girdi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, mobil operatörlerin 2019 ve 2020'nin ikinci yarıları arasında gösterdikleri gelişimi değerlendiren OpenSignal, Türk Telekom'u Video Deneyimi, İndirme Hız Deneyimi, Yükleme Hızı Deneyimi ve 4G Kullanılabilirliği kategorilerinde “Yıldızı Yükselen Şirketler” arasında değerlendirdi.

Türk Telekom, söz konusu başarıya ilave olarak “Ses Uygulaması” kategorisinde en yüksek skora sahip ve global ortalamanın üzerinde değer alarak “Küresel Yüksek Performans” sergileyen 30 operatör arasına girdi. Şirket böylece OpenSignal tarafından gerçekleştirilen araştırmada her iki alanda da yer alarak toplam 5 kategoride başarı elde eden Türkiye'den tek operatör oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, teknoloji yatırımlarına salgın döneminde de devam ettiklerini belirterek, "Mobil şebekemize yaptığımız yatırım ve geliştirmelerle daha yüksek performans sunarak müşterilerimizin yanında olduk. Global ölçekli bağımsız kuruluş OpenSignal'ın araştırması da Türk Telekom'un ülkemizdeki diğer operatörlere göre müşteri deneyimi konusunda çok daha fazla ilerleme kaydettiğini ortaya koydu. Beş kategoride dünyanın en iyileri arasında yer alan tek Türk operatör olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Ara