Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Türk STK'lardan ihtiyaç sahiplerine kurban yardımı

Türkiye'den dünyanın dört bir yanına giden STK ve yardım kuruluşları, ihtiyaç sahibi Müslümanlara kurban yardımında bulunuyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-01 21:12:03

Türk STK'lardan ihtiyaç sahiplerine kurban yardımı

Türkiye'den dünyanın dört bir yanına giden STK ve yardım kuruluşları, ihtiyaç sahibi Müslümanlara kurban yardımında bulunuyor. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Endonezya'da ve Türk Kızılayı da Kırgızistan'da Kurban Bayramı süresince ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kurban kesti.

TDV görevlileri, Endonezya'daki Müslüman halka dağıtmak amacıyla 3 adada kurban kesimlerine başladı. Bayram dolayısıyla başkent Jacarta'ya gelen 6 kişilik TDV ekibi, Aceh, Sulawesi, Nusa Tenggara'da kurban kesti.

TÜRK KIZILAYI'NDAN 32 ÜLKEDE KURBAN KAMPANYASI

Türk Kızılayı ve Makedonya Kızılhaçı iş birliğinde bayramın ilk gününde Ustrumca şehrindeki mezbahada toplam 2 bin 100 küçükbaş hayvan kesildi. Kurban kesim ve dağıtım törenine, Türkiye Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Murat Sümer, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Makedonya Kızılhaçı Ustrumca Şube Sekreteri Lyupço Yankov ile Kızılhaç gönüllüleri katıldı.

36_5

Kınık, burada yaptığı konuşmada, kesilen kurbanların etlerini de ülkenin kırsal kesimindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını dile getirdi. Kırgızistan'da da vekaleten kurban kesimi yapan Türk Kızılayı ihtiyaç sahibi vatandaşının yüzünü güldürdü.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can'ın yönetimindeki ekip, başkent Bişkek'te modern bir kesimhanede yapılan kesimin ardından paketlenen etleri Çuy Bölgesi'ndeki köylerde ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek giderek teslim etti. Can, Türk Kızılayı olarak, "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla Türkiye ile dünyada 32 ülkede vekaleten kurban kampanyası düzenlediklerini belirtti.

25_5

SURİYE'DE KURBAN BAYRAMI

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'ten kurtarılan bölgede ihtiyaç sahibi 5 bin aileye kurban etti dağıttı.

İHH Suriye Çalışmaları birimi basın sözcüsü Yakup Alaca, Yaptığı açıklamada, vakfın hedefinin bu bölgedeki 15 bin aileye ulaşmak olduğunu söyleyerek ''Halep'in kuzeyindeki Azez, Cerablus, Bab ve Mare'de elektrikler olmadığı için kurbanlarımızın bir kısmı, Türkiye'de kesildikten sonra donduruculara koyularak Halep bölgesinde dağıtılacak.'' diye konuştu.

LÜBNAN'DAKİ MÜLTECİLERE KURBAN ETİ YARDIMI

İHH, Beşir Derneği ve Hasene Yardım Vakfı temsilcileri ile gönüllüleri, Johannesburg, Portelizabeth, Soweto ve Pretorya'da kestikleri kurbanları yardıma muhtaç Afrikalılara dağıttı.

İHH ekipleri, Lübnan'a sığınan Filistinli ve Suriyeli mülteciler ile ihtiyaç sahiplerine de kurban eti dağıtıldı. Başkent Beyrut, Sayda, Trablusşam, Eşşof, Sabra Şatilla, Burc el-Beracine, Marilyas, Akkar, Arsal, Bekaa, Sayda ve Katermaya'daki Filistinli ve Suriyeli mülteciler ile Lübnanlı ihtiyaç sahiplerine 999 hisse kurban eti dağıtımı yapıldı.

SADAKATAŞI DERNEĞİ FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERİ SEVİNDİRDİ

Sadakataşı Derneği Lübnan'daki Burj el-Barajne kampında kurban keserek Filistinli mültecilere dağıttı. Yaklaşık 20 bin mültecinin yaşadığı kampa kurban yardımlarını ulaştıran ve yerel bir yardım derneğinin rehberliğinde yardımları dağıtan Sadakataşı Derneği yetkilileri, sokaklarda gördükleri Filistinli mülteciler ile ayrıca sohbet ederek bayramlaştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara