Dolar

32,5674

Euro

34,7596

Altın

2.492,38

Bist

9.524,59

Türk Sahil Güvenliği, Yunan botunu kovaladı

Türk Sahil Güvenlik ekipleri Ege Denizi'nde botla Midilli Adası'na gitmeye çalışan göçmenleri kurtardıktan sonra Yunan Sahil Güvenliği'ne ait botu kovaladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-07 17:34:04

Türk Sahil Güvenliği, Yunan botunu kovaladı

Ege Denizi'nde Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasında gerginlik yaşandı. Cuma günü meydana gelen olayda, İzmir'in Dikili ilçesi Bademli köyü açıklarında botla sınırı geçmeye çalışan göçmenler Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından engellendi. DHA'nın haberine göre, Yunan Sahil Güvenlik botu göçmenlerin bulunduğu botu batırmaya çalıştı. Bunu fark eden Türk Sahil Güvenlik ekibi duruma müdahale etti. Batırılmak istenen bottaki göçmenler, Türk Sahil Güvenlik ekibi tarafından kurtarıldı. Türk Sahil Güvenlik ekibi, daha sonra tekne ile Yunan Sahil Güvenlik botunu kovalayarak, Türk karasularından çıkardı.

Yunan medyasında da, Türk Sahil Güvenlik ekibinin Yunan Sahil Güvenlik botunu kovaladığı görüntüler yer aldı. Görüntülerde, Türk Sahil Güvenlik ekibine ait teknenin, Yunan botuna yanaştığını ve ardından tehlikeli olabilecek bir manevra ile uzaklaştığı görülüyor. Midilli Adası'nda konuşlandırılmış Yunan Sahil Güvenlik ekibinden bir görevli Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, Türk ekibi işaret ederek, "Bize çarpmak istediler" iddiasında bulundu.

YUNANİSTAN, GÖÇMENLERİ DENİZİN ORTASINDA ÇARESİZ DURUMDA BIRAKIYOR

Türk Sahil Güvenlik ekipleri Yunanistan'ın, göçmenleri tehlikeye atacak bir tutum izlediğini bildiriyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Cuma akşamı yapılan açıklamada, "Kaçak göçmenler, Yunan karasularına girdikleri anda Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına doğru geri itilerek, motorları bozularak ve botları patlatılarak denizin ortasında çaresiz durumda bırakılıyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Yunanistan'ın Ege Denizi'nden geçmeye çalışan göçmenlere karşı sergilediği tutumla insan haklarını ve uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği bildirildi.

Türk Sahil Güvenlik ekipleri Ege Denizi'nde botlarla Yunan adalarına gitmeye çalışan göçmenleri kurtarma faaliyetlerinde de bulunuyor. Sahil Güvenlik Komutanlığının açıklamasına göre, 5 Mart Perşembe günü "Yunanistan tarafından botları patlatılan ve yarı batık halde denizin ortasında bırakılan 3 lastik bot içerisindeki toplam 97 göçmen" Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. 2020 yılının başından bu yana 49 olayda, toplam bin 707 göçmenin hayatının kurtarıldığı duyuruldu.

Haber Ara