Dolar

32,5988

Euro

34,8387

Altın

2.492,18

Bist

9.500,70

Türk profesöre Avusturya'dan Altın Üstün Hizmet Nişanı

Türk profesöre Avusturya'dan Altın Üstün Hizmet Nişanı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-18 14:38:52

Türk profesöre Avusturya'dan Altın Üstün Hizmet Nişanı
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler'e, "Avusturya Federal Cumhuriyeti Altın Üstün Hizmet Nişanı" verildi.

NKÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hekimler'e Avusturya ile Türkiye arasındaki uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine sağladığı üstün katkılarından dolayı, "Avusturya Federal Cumhuriyeti Altın Üstün Hizmet Nişanı", Avusturya Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen törende Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer adına Büyükelçi Dr. Karl Wölfer tarafından takdim edildi.

Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, törende yaptığı konuşmada, Hekimler ile uzun yıllara dayanan dostluklarının bulunduğunu, bu dostluğun iki ülke arasında başta bilimsel olmak üzere uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çok önemli yansımalarının olduğunu söyledi.

Karl, bu yüksek devlet nişanın, Prof. Dr. Hekimler'e, sağlamış olduğu üstün katkılar dolayısıyla Avusturya Devleti'nin takdirinin ifadesi olduğunu kaydetti.

Karl, söz konusu nişan ve beratın Hekimler'e, uzun yıllardan bu yana Graz Karl Franzens Üniversitesi ile Linz Johanes Kepler Üniversitesinde gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarının yanında, iki ülkenin birbirine daha yakınlaşmasını sağlayan kültürel ve ekonomik katkılarından ve böylelikle uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinden dolayı verildiğine işaret etti.

Hekimler de kendisine takdim edilen bu devlet nişanının Türkiye ile Avusturya arasında kurulmuş olan yakın ilişkilerin bir ifadesi olduğunu ve bu ödülü Türkiye Cumhuriyeti adına kabul ettiğini söyledi.

Haber Ara